Ekici, Oto Sanayi Sitesi esnafının feryadını Meclis’e taşıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

akif-ekici-oto-sanayiCHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek site esnafının sorunlarını dinledi ve bu sorunları Meclis gündemine getirme sözü verdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gazinatep Milletvekili Akif Ekici, sanayi siteleri ve esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta KÜSGET’te faaliyet yürüten esnaf ve 60 meslek odasının başkanıyla bir araya gelen Ekici’nin sonraki ziyaretini Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette sanayi sitesi esnafı, acil çözüm bekleyen sorunlarını Ekici’ye aktardı. Site esnafı şu anda en can alıcı sorunlarının, yüksek bedelle aldıkları dükkânların taksitlerini ödeme konusunda yaşadıkları büyük zorluk olduğunu ifade ettiler. Şu ana kadar yapılan ödemelerin hep faize gittiğini, borç anaparasının olduğu gibi durduğunu kaydeden esnaflar, bu konuda duyarlılık oluşması için Ekici’den de destek istedi. Görüşmede sitedeki birçok esnafın, taksitleri ödeyemez hale geldikleri dile getirilirken, ödemeleri 1 yıl erteleme veya borçların yeniden yapılandırılması gibi öneriler gündeme geldi.

Çevre yolu ve diğer alternatif yollardaki çalışmalar ve trafik karmaşası yüzünden siteye ulaşımın da zorlaştığını dile getiren esnaflar, bu çilenin de bir an önce sona ermesi gerektiğini, ifade ettiler. Site esnafı ayrıca, sınır hattında yaşanan gerilimin yarattığı tedirginliğin iç piyasaya da darbe vurduğunu dile söylediler.

Site esnafı, iktidar partisi milletvekillerinin her esnaf ve site ziyareti sırasında bu şikâyetleri ve talepleri gündeme getirdiklerini ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını da kaydettiler.

CHP’li Ekici, site esnafının şikâyet ve taleplerini dinledikten sonra konuların hepsiyle tek tek ilgileneceğini, sorunları Meclis gündemine taşıyarak çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Türkiye’nin her yerindeki esnafın büyük zorluklar içinde ekmek savaşı verdiğini kaydeden Ekici özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

“Gaziantep esnafının mağduriyeti, diğer bölgelerimizdeki esnafımızdan çok daha büyük. Savaş psikolojisi çarşıyı, pazarı vurdu. İktidar bu yangını perdelemeye çalışsa da alevler büyüyor. Biz bu sorunların takipçisiyiz. Esnafımızın her talebini Meclis gündemine taşımaya gayret ediyoruz. Zor durumdaki esnafın da işsizlik fonundan faydalanabilmesi, yazarkasaların yenileriyle değişiminde, geliri düşük olan esnafa Hazine katkısı sunulması konusunda kanun teklifi verdik. Bankalarla esnaf arasındaki kredi sorunun çözümü için Meclis araştırması açılmasını istedik. Şimdi buradaki esnafımızın gündeme getirdiği sorunları da Meclis kürsüsüne taşıyacağım ve taleplerinin de sonuna kadar takipçisi olacağım.”

CHP’li Ekici, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaretinin yanı sıra Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve yönetimine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede Ekici, esnafa yönelik çalışmaları birlik başkanı Küsbeoğlu ve yönetimine aktararak esnafın ve meslek odalarının sorun ve talepleri konusunda istişarelerde bulunuldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekici, Oto Sanayi Sitesi esnafının feryadını Meclis’e taşıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin