Ekici, “Vatan sevgisinin emperyalizme diz çöktürmesinin şanlı destanıdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Akif EKİCİ Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında “Antep savunması; her türlü olanaksızlığa rağmen bağımsızlık azminin, vatan sevgisinin emperyalizme diz çöktürmesinin şanlı destanıdır” dedi.

Tarihe altın harflerle yazılan Antep savunmasının güçlü, müreffeh, barış ve huzur içinde bir Türkiye’ye ulaşmanın altın anahtarlar sunduğuna dikkat çeken Ekici şunları söyledi: “Bir toplumun az veya çok tüm imkânlarını, enerjisini tek bir amaca kanalize etmesi ve kenetlenmesi durumunda ortadan kaldırmayacağı hiç bir engel, ulaşamayacağı hiçbir hedef olmayacağının en büyük kanıtı Antep savunması ve Gazianteplilerdir. Türkiye de bugün Antep savunmasındaki ruhu yakaladığında gücüne güç katacaktır.”

Gazianteplilerin vatan sevgisinin tarih boyunca sorumluluk duygusuyla, birlik ve beraberlik içinde hareket etmesine vesile olduğunu belirten Ekici “İşgal günlerinde bağımsızlık için mücadele eden Gaziantepliler, kuruluştan sonra aydınlık yarınlar için olağanüstü çaba gösterdiler ve ekonominin lokomotifi oldular. Bugün de insan sevgisiyle hareket ederek nüfusunun yarısına yakın Suriyeliyi absorbe ediyorlar. Avrupa Birliği’ne liderlik yapan Almanya bile birkaç yüz bin Suriyeli için panik yaşarken, Gazianteplilerin bu fedakârlıkları takdire şayandır” dedi.

Ekici açıklamasına şu sözlerle son verdi: “Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Kamil’i, Şahin Bey’i, Karayılan’ı, Özdemir Bey’i ve ismini sayamadığımız Antep savunmasının tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle, gazilerini saygıyla anıyor, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekici, “Vatan sevgisinin emperyalizme diz çöktürmesinin şanlı destanıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin