EKMEK NİMETTİR, ZAYİ ETMEYELİM…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EKMEK NİMETTİR, ZAYİ ETMEYELİM…TMO Gaziantep Bölge Müdürü Coşkun İyisabancı (TMO) ekmek israfını önlemek amacıyla yürütülen kampanya kapsamında Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ı bilgilendirdi.

TMO tarafından ekmek israfının önlenmesi amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi hakkında Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’a bilgi verildi. Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri tarafından yapılan sunumda asıl görevi hububat piyasasının düzenlenmesi olan TMO’nun ekmeğin en temel malzemesinin hububat olması nedeniyle böyle bir proje başlattıklarını belirterek ekmeğin çöpe atılmasındaki ciddi duyarsızlığı vurgu yaptılar. İnanç ve ahlaki değerler açısından ülkemizde ayrı bir yeri ve değeri olan ekmeğin kötü niyetten ziyade muhafaza ve geri dönüşümü hakkında ciddi sıkıntılar oluştuğunu belirtilen yetkililer bu konuda eksiklikler hakkında her kesimin bilgilendirilmesi gerektiğini söylediler.

EKMEK NİMETTİR, ZAYİ ETMEYELİM…Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise konunun önemine vurgu yaparak TMO tarafından yapılan sunum hakkında yetkililere teşekkür etti ve öncelikli olarak konunun okullarda değerlendirilmeye başlaması gerektiğinin altını çizdi. Turan; “ Benim çocukluğumda annem bayat ekmekleri hiçbir zaman çöpe atmazdı ve onlardan tatlı yapardı. Çocukluğumdan hatırladığım en güzel tatlı ise o bayat ekmeklerden annemin yapmış olduğu tatlıdır. Bizde nimet asla zayi edilmez, hatta kırıntısı dahi yere düşmüşse bile itina ile alınırdı. Ekmek kesinlikle belden aşağıda taşınmaz, kesinlikle çiğnenmezdi. Günümüzde ise sebzeden, meyveden yemekten tutunda ekmeğe kadar ciddi bir israf söz konusu. Özellikle açık büfe lokantalarda insanlar yiyemeyecekleri kadar yemek alıp çöpe dökmektedirler. Hâlbuki yiyebileceğimiz kadar alıp, doymazsak tekrar alabiliriz. Bu konuda herkesi Allah rızası için duyarlı olmaya, israfı önlemeye davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan günün anısına İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin’e ve TMO Gaziantep Bölge Müdürü Coşkun İyisabancı’ya hediye takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EKMEK NİMETTİR, ZAYİ ETMEYELİM…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin