“Ekonomide ılımlı da olsa büyüme devam ediyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomide ılımlı da olsa büyümenin devam ettiğini ama yeterli olmadığını belirterek, ‘’Daha hızlı büyümeye ihtiyacımız var’’ dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı değerlendirmede,Türkiye ekonomisinin 2015 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentilerin üstünde yüzde 3,8 bir performansla büyüdüğünü, böylece yılın ilk yarısında büyümenin yüzde 3,1 olduğunu ifade ederek, büyümeyeiç talep ve kamu harcamalarının katkısının daha fazla olduğunu belirtti.

Kesintisiz büyüme sürecinin devam ettiğine işaret eden Konukoğlu, ‘’Siyasi belirsizlik ve olumsuz dış konjonktürlere rağmen Türkiye ekonomisi büyümede olumlu bir tablo ortaya koyuyor. Ekonomide ılımlı da olsa büyüme devam ediyor, ama yeterli değil. Daha yüksek oranlarda büyümeye ihtiyacımız var’’ dedi.

Yılın ikinci çeyreğinde kamu sektörü yüzde 1 büyürken, özel sektörün yüzde 11,4 büyüme kaydettiğini bildiren Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’Büyümeyi özel sektör sırtladı. İkinci çeyrekte yüzde 3,8 büyüme sevindirici, ancak bunun üçüncü ve dördüncü çeyrekte devam edip etmeyeceği önemlidir. İhracatın büyümeye katkısını artırmalıyız. Sanayi üretimi büyümenin lokomotifidir. Sanayi üretimindeki artış iç ve dış ticarette artışa da yol açacaktır. Sanayi sektörü bütün sıkıntılara rağmen performansını sürdürüyor. Ancak özel sektörün desteklenmesi, yapısal reformların hızla uygulamaya konulması gerekiyor.’’

GSO Başkanı Konukoğlu, ekonomi için en büyük riskin seçim sürecindesiyasi belirsizliğin artması olduğunu belirtirken, seçimin ardından hükümetin bir an önce kurulmasını temenni ederek, açıklamasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Ekonomide ılımlı da olsa büyüme devam ediyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin