El Bab’ta ikinci saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e yükseldi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EL Bab yakınlarındaki  bomba yüklü kamyonla düzenlenen ikinci saldırıda 8 sivil daha hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı ile ilgili henüz bir alınamazken hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e yükseldi.

Suriye’de Bab ilçesine bağlı Susyan köyünde Özgür Suriye  Ordusu (ÖSO) karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda büyük  çoğunluğu sivil yaklaşık 67 kişi  hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı.

 DEAŞ, El Bab ilçesinin kuzeyindeki Susyan köyünde ÖSO’ya  ait güvenlik binasının önünde toplanan sivilleri hedef alarak bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.
DEAŞ’a ait bombalı araç, Bab’a dönmek üzere ÖSO karargahının önünde  toplanan yüzlerce sivilin yakınında patlatıldı. Saldırıda büyük çoğunluğu sivil  65 kişi yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi yaralandı.
TSK destekli ÖSO, Suriye’nin  kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini dün DEAŞ’tan almıştı.
El Bab’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan, aralarında sivil ve ÖSO üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan durumu ağır olanlar ilk müdahale sonrası ambulanslarla Gaziantep’e sevk edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
El Bab’ta ikinci saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin