El Cerrahisi ve Micro Cerrahide Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Cerrahisi ve Micro Cerrahide Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar!

Defa Life Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Uzmanı Opr. Dr. Fatih ÇAKIR meydana gelebilecek yaralanmaların mikro cerrahi için gerekli alt yapının olduğu hastaneler tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

El Cerrahisi ve Micro Cerrahi nedir?

Vücudumuzun omuzdan başlayıp parmak ucuna kadar uzanan ve üst ekstremite olarak isimlendirilen kısmın hastalıkları ve tedavisi ile ilgili bir cerrahi daldır. Ellerimiz, temel ihtiyaçlarımızı karşılamak ve üretim yapabilmek için çok büyük öneme sahiptir. El fonksiyonlarını bozan başta yaralanmalar olmak üzere geçici ya da kalıcı pek çok sorun hayatımızı önemli ölçüde etkiler. Üst ekstremitede kemik, kas, tendon, damar, sinir, bağ yapıları gibi bir birinden farklı yapılar aynı ortam içinde ahenk içinde çalışırlar. Çeşitli hastalıklar, travmalar, doğumsal problemler nedeni ile bu ahengin bozulduğu durumlar el cerrahisinin ilgi alanına girer.

Mikrocerrahi, operasyon mikroskopu veya özel gözlükler kullanarak ameliyat sahasının büyütülmesi sayesinde uygulanan cerrahi tekniktir. Bu sayede normalde çıplak gözle zor görülebilen sinir, damar gibi yapılardaki problemlerin cerrahi olarak tedavisi mümkün olmaktadır. Mikrocerrahi damar ve sinir onarımlarında, vücudun bir bölgesinden başka bir bölgesine yapılan damarlı doku nakillerinde kullanılabilir. Günlük yaşamımızda hızla artış gösteren iş kazası, trafik kazası, cam kesisi, düşmeler veya benzeri kazalar sonucu yaralanmış uzuvların tamiri, kopan parçaların dikilebilmesi mikrocerrahi yöntemlerle mümkün olabilmektedir.

El cerrahisinde en sık yapılan işlemler;

kiriş, sinir, damar ve eklemlerin hasarını, kırılmış kemikleri ve yanıkları ve cilt yaralanmalarını onarmayı içerir. Modern teknikler cerrahın ciddi yaralanmalarda dahi fonksiyonu ve görüntüyü tekrar düzeltme kabiliyetini büyük oranda artırmıştır.

İşimiz sadece Estetik Değil

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Fatih ÇAKIR,

Bölgenin bir sanaii şehri olması ve risk grubu yüksek işlerin yoğunluğu nedeni ile bir koç iş kazası vakası ile karşılaştıklarını belirti.

El cerrahisi ilgi alanına giren bazı ameliyatlar?

-El, parmak kopmaları

Replantasyon veya transplantasyon

Greftleme

Flep cerrahisi

-Yanığa bağlı sekeller

-Elde gelişen tümörler

-El, Parmak Kırıkları

-Tendon, sinir, damar yaralanmaları

-Doku kayıpları

Gaziantep Sağlık   

El Cerrahisi ve Micro Cerrahide Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar!

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
El Cerrahisi ve Micro Cerrahide Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin