ELİF ANIT MEZARI’NIN RESTORASYONU BAŞLIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ELİF ANIT MEZARI’NIN RESTORASYONU BAŞLIYORBinlerce yıldır tarihe ve doğaya karşı dik duruşunu koruyan Elif, Hisar Hasanoğlu anıt mezarlarının restorasyon çalışmalarının yapılması için beş yıldır mücadele veren Gaziantep Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın çabaları sonuç verdi.

Erdoğan yaptığı açıklamasında restorasyon işlemlerinin Elif Anıt Mezarından başlayacağını müjdeleyerek  “Elif anıt mezarıyla ilgili her türlü işlem tamamlanmış olup restorasyon için 926 Milyon TL ödenek tahsisi yapılmıştır. Restorasyon için ihale yapılacaktır” dedi.

Antik dönemlerde Kuzey Mezopotamya olarak bilinen dünyanın en önemli bölgesinde yer alan Gaziantep’in antik kentler, ören yerleri, kaleleri, höyük ve farklı kültürleri yansıtan çeşitli özellikleri gün ışığına çıkarılmaya ve turizme kazandırılmaya devam ediliyor. Sahip olduğu kültürel değerler arasında anıt mezarlarıyla da dikkat çeken Gaziantep’te Elif, Hisar ve Hasanoğlu isimleriyle bilinen üç ayrı anıt mezarın restorasyonu için beş yıldır yoğun bir çalışma yürütün Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın girişimleri sonuç verdi.  Rol öve çalışmaları tamamlanan anıt mezarlardan öncelikle Elif Anıt Mezarının restorasyon çalışmalarına başlanacak. Gerekli her türlü çalışmanın tamamlandığını ve projenin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Erdoğan “ Gaziantep ve Anadolu kültür tarihinin en önemli eserleri arasında yer alan anıt mezarlarımızla ilgili beş yıldır yoğun bir çalışma süreci geçirdik ve çalışmalarımız sonuçlandı. Her üç mezarla ilgili rol öve çalışmaları tamamlandı. İlk olarak Elif Anıt Mezarının restorasyon çalışmaları başlatılacak olup bu konuyla ilgili 926 milyon TL ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin 500 milyon TL’lik bölümü serbest bırakıldı. Konuyla ilgili ihale çalışmalarına başlandı ve kısa bir süre içerisinde ihale çalışmaları tamamlanarak ihalesi yapılacak. Ardından çevre düzenlemesi ve restorasyonu başlatılacak. Binlerce yıllık kültür abidesi olan ve bölge turizmi için önem taşıyan anıt mezarlarımızdan Elif Anıt Mezarının restorasyonunun tamamlanmasının ardından Hasanoğlu ve Hisar anıt mezarlarının da restorasyonları gerçekleştirilecektir” dedi.

Gaziantep tarih ve kültür zengini bir kenttir

Tarihi zenginlikleriyle bakıldığında Gaziantep’in dünya kentlerini kıskandıracak önemli özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Gaziantep’in bu özelliğinin değerlendirildiğini ve önümüzdeki dönemlerde kazı çalışmaları yapılmayan höyük ve ören yerlerinin de programa alınması için çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi. Erdoğan “Gaziantep’in her karışı farklı kültürlerin geçmişten günümüze bıraktığı önemli eserlerle dolu! Gaziantep kaleleri, antik kentleri, ören yerleri ve höyüklerinin çokluğu ve zenginliği bu bölgenin antik dönemlerdeki önemini gözler önüne sermektedir. Bu zincirin bütün halkalarını değerlendirmek ve bunları gün ışığına çıkarmak zorundayız. Fırat havzası başlı başına bir arkeoloji parkıdır. Önümüzdeki dönemlerde Gaziantep’te yürütülen kazıların desteklenmesi ve kazısı yapılmamış höyüklerimizde bilimsel çalışmaların yapılabilmesi için gerekli her türlü girişimi yapacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ELİF ANIT MEZARI’NIN RESTORASYONU BAŞLIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin