EN ÇOK EURO KAZANDIRDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada aylık en yüksek reel getirinin Euro’da gerçekleştiğini belirtti.

En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %2,45, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %3,24 oranlarıyla Euro’da gerçekleşti.

Euro’dan sonra Dolar, altın ve mevduat faizi kazandırdı, BIST kaybettirdi

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Amerikan Doları %1,87, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %0,52, külçe altın %0,43 ve mevduat faizi %0,15 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi %4,53 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise Amerikan Doları %2,64, Devlet İç Borçlanma Senetleri %1,29, külçe altın %1,20 ve mevduat faizi %0,91 oranında reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi %3,80 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Euro üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,16, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,33 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %2,16, TÜFE ile indirgendiğinde ise %1,07 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %11,74, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,51 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,41, TÜFE ile indirgendiğinde ise %7,77 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Amerikan Doları’nda gerçekleşti

TÜİK Gaziantep Bölge tarafından yapılan açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin Amerikan Doları’nda gerçekleştiği bildirildi.

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %19,59, TÜFE ile indirgendiğinde ise %19,07 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %3,61, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,03 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EN ÇOK EURO KAZANDIRDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin