ENERJİNİN LİDERLERİ İKİNCİ KEZ GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GELİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENERJİNİN LİDERLERİ İKİNCİ KEZ GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GELİYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Şubat 2014’te tarihinde ikinci kez gerçekleştireceği “Enerji Zirvesi” Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla yapılıyor.

Türkiye’nin önemli enerji kuruluşlarının ikinci kez bir araya geldiği zirvede, ayrıca “Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri” de ilk kez sahiplerini buluyor.

İlki geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleştirilen Enerji Zirvesi’nin 2’si, bu yıl 21 Şubatta Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Zirve ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede oluşturulmakta olan katma değerin milli ekonomimize büyük katkı sağlamasına destek verilmesi hedefleniyor.

ENERJİNİN LİDERLERİ İKİNCİ KEZ GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GELİYOR

Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu, karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor. Enerji Zirvesi’ne bakanlıklar, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin yanı sıra ilgili tüm kuruluşlar katılabilmektedir.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın açılış konuşması ile başlayacak olan zirvenin konuşmacıları arasında Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2. Başkanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep Milletvekili – Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin gibi önemli isimler yer alıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, EPDK, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası gibi kurumların destekleriyle gerçekleştirilen Zirve, SANKO Enerji, SolarTürk Enerji, MB Holding, Özmaksan, Wilo, E-G Mimarlık, THY ve GAZDAŞ sponsorluğunda düzenleniyor.

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK?

Enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgedeki güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler zirvenin öne çıkan konuları arasında yer alıyor. Geçen seneki başarısından güç alan zirvede, bu yıl ana oturumların yanında interaktif olarak gerçekleştirilecek paralel oturumlarda da önemli konular tartışılıyor.

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve gelenekselleşmesi hedeflenen, bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda ‘Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri’ sahiplerini buluyor.

Bu ödüllerle enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

ZİRVE VE ÖDÜL TÖRENİNİN KARBON AYAK İZİ SİLİNİYOR

2. Enerji Zirvesi “karbon nötr” olarak düzenleniyor. Zirve ve ödül töreni süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları üniversite öğrencileri tarafından hesaplanarak zirvenin karbon ayak izi siliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ENERJİNİN LİDERLERİ İKİNCİ KEZ GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GELİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin