ENGELLİ ÇOCUKLARIN, HAYVANAT BAHÇESİ KEYFİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENGELLİ ÇOCUKLARIN, HAYVANAT BAHÇESİ KEYFİHataylı engelli çocuklar Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesine hayran oldular.

Türkiye Beyazay Derneği Hatay Şubesi ve Antakya Belediyesi’nin ‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle başarılı engelli öğrencileri ödüllendirdiği gezi kapsamında Gaziantep’e gelen Hataylı çocuklar Hayvanat Bahçesini gezdiler.

Türkiye Beyazay Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Tazeoğlu, Başkan Yardımcıları Mehmet Keskin, Ahmet Anlar, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Yılmaz, Dernek Sekreteri Rukiye Koşucu ile 100 kadar engelli çocuğun olduğu grubu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Desek Hizmetleri Daire Başkanı M.Celal Özsöyler ve Fen İşler Daire Başkanı H.Hüseyin Sülü karşıladılar.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Engelliler Haftası münasebetiyle Türkiye Beyazay Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Tazeoğlu ve beraberindeki çocuklarımızı anneleriyle Gaziantep’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah Gaziantep’te hoş bir vakit geçirirler” dedi.

Engelli çocuklar tarafından boncuktan yapılan Türk Bayrağı hediye edilen Evrim, “Verdikleri bu anlamlı plaket için çok teşekkür ediyorum, hepsine hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

“Dernek Başkanı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum” diyen Mehmet Tazeoğlu “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey ve şahsında tüm Gazianteplilere Antakya Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selamlarını getirdim” diye konuştu.

Hayvanat Bahçesine ait Zebra Figürlü trenlerle bahçeyi gezen çocuklar doğal ortamlarına yakın barınaklarda koruma altına alınan hayvanları büyük bir hayranlıkla seyrettiler. Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nin maskotu haline gelen filler Gabi ve Pili’yi besleyen engelli çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

‘Engellilerin eğitim başta olmak üzere toplumsal yaşama adaptasyonları için birçok projeyi hayata geçirdiklerini’ söyleyen Mehmet Tazeoğlu, 2012 yılında Hatay İlinde, Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Hayrünnisa Gül’ün himayelerinde Türkiye Beyazay Derneği olarak, Eğitim Her Engelli Aşar kampanyası kapsamında çalışmalar sürdürüyoruz. Kampanya kapsamında engellilerimize yönelik 2 okul ve 37 özel eğitim sınıfı açtık. Engelli kardeşlerimizin eğitimli hale getirilmeleri amacıyla, merkez dahil her ilçede engellilerin eğitimine yönelik projeler üretiyoruz. Bu çalışmayı da eğitim almayan tek bir engelli kalmayana kadar ilgili tüm birimlerle sürdüreceğiz” dedi.

Yaklaşık üç saat süren gezinin çocukları çok mutlu ettiğini söyleyen Türkiye Beyazay Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Tazeoğlu, “Engelliler Hatay Şubesi olarak hem Engelliler Haftası hem de Anneler Günü münasebetiyle tertip ettiğimiz bu gezide çocuklarımız burada hayvanları yakından görme şansını yakaladılar. Katılanların büyük çoğunluğu hayatında ilk kez Hayvanat Bahçesine geliyor.

Biz aynı zamanda çocukların annelerini de Anneler Günü münasebetiyle ödüllendirmek istedik. Çocuklarımıza ve annelerine böyle bir fırsatı sundukları,  misafirperverlikleri için Antakya Belediye Başkanımıza ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gazianteplilere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ENGELLİ ÇOCUKLARIN, HAYVANAT BAHÇESİ KEYFİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin