ENGELLİLERİN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENGELLİLERİN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDINizip’te engelli vatandaşlar için açılan SODES destekli spor kursları engellilerin yoğun katılımı ve başarılarıyla devam ediyor. Nizip ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar tarafından organize edilen ödül törenine çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı. Türkiye Hatay Engelliler Halter Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Ali Saki Dokuyucu ve Çoşkun Sümer ödül treninde yaptıkları gösterilerle izleyenleri büyüledi.

ENGELLİLERİN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor Nizip İlçe Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Spor Engel Tanımaz” SODES projesi kapsamında Okçuluk, Fitnes, Futbol ve halter dallarında  açılan kurslara engelli vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açılan spor kurslarına devam eden Ali Saki Dokuyucu’nun 31-Mayıs 2 Haziran 2012 tarihleri arasında Hatay İlinde yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Engelliler Halter Şampiyonasında 56.Kg ‘da Türkiye Birincisi Ali Saki Dokuyucu olurken,  70 Kg.da Coşkun Sümer’in ise Türkiye 2.si olması proje için ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

Nizip Spor  Salonunda düzenlenen ödül törenine, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Gündeş, İlçe Jandarma Ast. Yaşar Çelik, Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulubü Dernek Başkanı Hüseyin Köse, basın mensupları, çok sayıda engelli sporcu ve aileleri katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ortada çok büyük bir başarı ve emek olduğunu, engelli vatandaşların kurslara göstermiş oldukları ilgiden dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Şahan; “Spor hazırlık, müsabaka ve ödül döneminden oluşmaktadır. Bu aşamalarda emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız Yaşar Karadeniz’e, belediye başkanımıza, Nizip’in kanaat önderlerine, antrenörlere ve idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte engelli kardeşlerimizin bu faaliyetlerde sayısal olarak artışını sağlayarak ileride daha güzel ve üst klasmanlı başarılara imza atmasını istiyoruz” dedi.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise engelli vatandaşların bulundukları şehirde normal insanlar gibi hayatlarını devam ettirebilecek duruma getirilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. Biz engelli vatandaşlarımız daha rahat hareket edebilmesi için çalışma arkadaşlarımız ve belediyemiz ile zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yapabileceğimiz çalışmaları uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz. Bundan önceki süreçte de engelli vatandaşlarımız için birçok tören yaptık ve bu bizim dördüncü törenimiz. Engelli kardeşlerimizin göstermiş olduğu bu güzel başarı bizim için mutluluk ve onur vericidir, kendilerini kutluyorum” dedi.

ENGELLİLERİN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDIFİTNES SAYESİNDE YÜRÜYORUM

“Spor Engel Tanımaz” projesi kapsamında açılan fitnes kursuna katılan Hatice Babaoğlu ve Mehmet Atak yürüyemezken yürümeye başladık dedi. Hatice Babaoğlu aşırı kilo sorunu yüzünden yürüyemediğini belirterek kurs sayesinde yürüyebilidğini söyleyerek tüm yetkililere çok teşekkür etti. Geçtiğimiz yıllarda felç geçiren ve yürüme yeteneğini kaybeden Mehmet Atak’ta fitnes kursuna katıldığını ve bu kurs sayesinde yürüdüğünü ifade ederek yetkililerden engelliler için yüzme havuzu istedi. Nizip ilçesinde yaklaşık 600 engelliye ulaşan belediye yetkilileri onlara her tür imkanı sunmak için kolları sıvadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan Niziplilere yaklaşık 2000 veya 3000 kişilik çok amaçlı spor salonu yapma sözü verdi.  Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise böyle bir tesis için belediye olarak kendisinin de arsa tahsis edeceğini ve Nizip’e yakışır çok amaçlı bir spor salonun yapılması için gerekli her tür desteği vereceğini belirtti. Bu sözün üzerine salonda bulunan vatandaşlar yetkililere teşekkür ederek alkışladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ENGELLİLERİN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin