EPDK’NIN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN BÜROKRASİDİR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EPDK’NIN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN BÜROKRASİDİRSANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) enerji piyasasının oluşumu ve sağlıklı işleyişi açısından çok önemli başarılara imza attığını belirterek, “Ancak hala sektörün yaşadığı bürokratik sorunlar var. Bunların da giderilmesi gerekir” dedi.

Enerji Uzmanları Derneği’nce, Ankara Marriott Otel’de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ın da katılımı ile EPDK’nın kuruluşunun 11. Yıldönümü dolayısıyla, “Türkiye’nin Enerji Piyasaları İçin Gelecek Vizyonu” konulu konferans düzenlendi.

Katılımcılara “Enerji Sektörünün Önemli Aktörleri” olarak duyurulan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, sektörle ilgili görüşlerini aktardılar.

Konukoğlu, “EPDK’da Başkan’dan alt kademede çalışana kadar herkes çok başarılı bir çalışma sergiledi, kendilerine ülkemiz adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı ve EPDK’nın sektör için yaptıklarını anlattı.

Enerji sektörünün üretime geçiş aşamasına kadar zor ve meşakkatli bir süreç içerdiğinin altını çizen Konukoğlu, bu dönemde sektörün karşılaştığı ve dolayısıyla yatırımın devreye girme süresini etkileyen bürokratik engellerin giderilmesini istedi.

Hem enerji üreticisi hem de sanayici şapkası taşıdıklarını anımsatan Konukoğlu, sanayi üretimi ve ihracatının artarak devamı açısından elektrik fiyatlarındaki dengenin iyi korunmasının önemine dikkati çekti.

Karşılaşılan sorunları esprili üslupla anlatan ve salondakilerin sık sık alkışlarla karşılık verdiği Konukoğlu, Türkiye’deki enerji piyasasının oluşumunu sağlayan ve katkı sunan EPDK, DSİ ve TEDAŞ başta olmak üzere her kurum ve kişiye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a, katkılarından dolayı plaket verildi.

Bu arada, konferans kapsamında uzmanlar, “Enerji Piyasaları: Beklentiler ve Öngörüler” ve “Türkiye’nin Enerji Piyasaları İçin Gelecek Öngörüleri” konularında görüşlerini paylaştılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EPDK’NIN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN BÜROKRASİDİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin