ERDOĞAN TOPRAK, GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ERDOĞAN TOPRAK, GAZİANTEP’TECHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Milletvekilleri Sena Kaleli ve Engin Özkoç, Gaziantepli işadamları, esnaf ve çiftçilerle buluşmak için Gaziantep’e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak Gaziantep temaslarına CHP İl başkanlığında yaptığı basın toplantısı ile başladı.

Erdoğan Toprak, iktidar olmamalarına rağmen Türk esnafının, sanayicisinin ve Türk lobisinin önünü nasıl açarızın hesabını yaptıklarını belirtti.

“Sıfır sorun derken, sıfır komşu kaldı”

“Gaziantep Anadolu’da sanayisi ile gözde şehirlerimizden biri! Diyerek sözlerine devam eden Toprak; Gaziantepli sanayici duraklarsa, Gaziantep ekonomisi kadar Türkiye ekonomisi de duraklar. 6 Büyük sanayi şehrinden birisi Gaziantep, Türk sanayisinin önünü açacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz. Ermenistan’la, Irak’la, İran’la, Suriye ile sorunumuz var. Sıfır sorun denildi. Sıfır komşu kaldı.   Bölgede söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak, güçlü bir ekonomiye sahip olmalıyız. Türkiye olarak, bölgede izole edilmiş bir ülke konumundayız.  Yakın zamanda Irak’a ziyarette bulunduk. Başbakan bu ziyaretleri hangi sıfatla yaptığımızı soruyor. Ona buradan cevap veriyorum. Sizin gitmediğiniz sıfatla gidiyoruz. Irak halkının, Türk halkı ile sorunu yok. Irak devleti,  AKP hükümetinin içişlerine karışmasından şikâyetçi, bunun içinde 2 yıldır işadamları Irak’ta çalışamıyorlar. Türkiye’nin sıkıntısı AKP iktidarıdır. Irak hükümetinin söylediği biz size inanıyoruz. Kerkük’te bölgesel havaalanı yapılacak, Bağdat tren hattı yapılacak, bunları gelsin işadamlarınız yapsın. Ama Türk hükümeti bizim işlerimize karışmasın. Ermenistan’la, Irak’la, İran’la, Suriye ile sorunumuz var. Sıfır sorun denildi. Sıfır komşu kaldı. Biz gittiğimiz yerde itibar görüyoruz. Türkiye’nin gerçek dış politikasını anlatıyoruz. Yatırımcının önünü nasıl açabileceğimizi konuşuyoruz. “ dedi.

“Suriye politikası iflas etti”

Basın açıklaması sırasında hükümetin Suriye politikasının iflas ettiğini belirten Toprak; Kilis nüfusundan daha çok mülteci olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak; “Gaziantep’te Kilis nüfusundan daha fazla mülteci var. Mültecilik, insan hakları meselesidir. Gaziantep’teki yerleşik yapıyı bozuyor. Mülteciler gelmeden mülteci kampları yapıldı. Bu planın bir parçasıydı. Her taraf ajan kaynıyor. Gayri resmi bir milyon insan Türkiye’de cirit atıyor.  Sınırlar delik deşik oldu. Hangi ülkenin sınırları bu kadar rahat geçilir.  Avrupa Birliği’ne girmeye aday bir ülke Türkiye, sınırları bu kadar rahat geçilen bir ülkeyi Avrupa Birliğine alınır mı? Kırk bir bin kişinin katilini Esad’ın beslediğini biliyorduk. Tepki koyduk. Başbakan ne yaptı. Esad’la ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yaptı. Ailesiyle tatile çıktı. Sonra ne oldu da bu olaylar yaşandı. Esad gidici değil. 2014 yılı sonuna kadar kimyasal silahları yok edecek ve bu süreci Esad yönetecek. Yönetim değişikliği olmayacaksa bu insanlar Türkiye’de ne kadar kalacak, belli değil.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ERDOĞAN TOPRAK, GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin