HOCALI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HOCALI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ!AK Parti Gaziantep Gençlik kollarından Hocalı Katliamına tepki geldi. Hocalı Katliamının 20. yıl dönümünde yurt genelinde katliama tepkiler gün geçtikçe büyüyor.

AK Parti Gençlik Kollarından yapılan açıklama şöyle;

Ak Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları olarak 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde Yukarı Dağlık Karabağ bölgesinde Rus ordusunun 366. Birliğinin de desteği ile silahlı Ermeni gruplarının yapmış olduğu ve hiçbir savunması olmayan şehirde Resmi Kayıtlara göre 613, toplamda ise 1.300 kişinin vahşice katledilmesini kınıyoruz.

Bu katliam öyle vahşice bir katliam ki hamile kadınların karnındaki doğmamış çocukların cinsiyetleri üzerine bahse girip silahlarının süngüleriyle anne karnında vahşice katledilerek cinsiyeti öğrenilen çocuklar ve hamile kadınlarla dolu bir katliamdır. Ayrıca Ermeni Doktoru Zori Balayan, 13 yaşındaki çocuğun derisini yüzdüğünü gururla anlatmakta ve insanlık dışı birçok işkence metodu uyguladığını dile getirmektedir. Tüm Dünya vicdanını sızlatan bu katliama Birleşmiş Milletler’in ve dünya kamuoyunun sessiz kalması ve görmezden gelmesi oldukça iç acıtıcıdır.Aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen acı hala tazedir ve asla unutturulmamalıdır. Ne yazık ki 20 yıl önce Ülkemiz bu konu üzerinde etkili bir kamuoyu oluşturamamış ve gerekli tepkiyi gösterememiştir. O yüzden Güçlü Türkiye olgusu çok önemlidir.

HOCALI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ!

Artık tüm Dünya ülkelerinin dikkatini Somali’de yaşanan insanlık dramına çekebilecek bir Türkiye vardır. Eğer Türkiye o zaman bugünkü kadar güçlü olsaydı böyle bir katliamın yaşanmasına izin vermez ve gerekli tepkiyi güçlü bir şekilde gösterirdi.Hocalı katliamı, insanlığın bugün ve gelecekte dersler çıkartması ve bugüne kadar gösterdiği tepki konusunda bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Bu katliamın kurbanlarının çektikleri acıların tüm dünya halkları tarafından anlaşılması gerekmektedir. Türkiye, en temel insani ve vicdani değerleri yok sayan böyle bir hukuksuz eylemin öğrenilmesine ve faillerinin adalet önüne çıkartılmasına yönelik haklı mücadelesinde Azerbaycan’a destek vermeye devam edecektir.

Ak parti Gaziantep il Gençlik Kolları olarak, gerçek soykırım kurbanları olan Hocalı Katliamında hayatını kaybeden Azeri Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HOCALI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin