Dr. Ersin Arslan’dan bir ilk daha

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir başarıya daha   imza attı.

Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB)Kliniğine 5 yıldır İşitme kaybı şikayetinden dolayı baş vuran İsa YALÇIN’ın (22)yapılan muayene,tetik,tahlil sonucunda   Sağ Kulakta Otoskleroz (Kulak kireçlenmesi) teşhisi konularak ameliyata karar verildi.

 Doç.Dr.Cengiz DURUCU gözetiminde Op.Dr . Secaattin GÜLŞEN (KBB uzmanı) tarafından başarıyla gerçekleştirilen stapedektomi ameliyatının hakkında Op.Dr . Secaattin GÜLŞEN (KBB uzmanı)  şu bilgileri verdi; Üniversite Hastanesi dışında hiçbir hastanede yapılamamaktadır, Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi teknoloji takip ederek  bir ilke daha imza atarak bu ameliyatı başarılı bir şekilde yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.

 “ Otoskleroz, halk arasında “kulak kireçlenmesi” olarak da bilinen bir hastalık türüdür. Bu hastalık; orta kulakta bulunan üç kemikçikten, en küçük ve en iç kısımda yer alan stapes dediğimiz üzengi kemikçiğinin, hareketsiz hale gelmesiyle kendini gösterir. Kireçlenme; bu kemikçiğin, iç kulak penceresine yapıştığı yerde etkili olur ve onun ses titreşimleriyle oluşan hareketini kısıtlayıp, bu titreşimlerin iç kulağa verimli şekilde aktarılmasına engel olur ve böylece iletim tipi işitme kaybına yol açar.

Otoskleroz hastalarının şikayetlerinden biri, yıllar içerisinde yavaş yavaş ilerleyen işitme kaybıdır. En temel şikayetin de bu olduğu söylenebilir. Hastaların çoğunda, rahatsızlık yaşanan kulakta, çınlama söz konusu olabilir ve bu durum çoğu hastanın iki kulağında eş zamanlı olarak meydana gelmektedir.  Yıllar içerisinde yerleşen ve ciddi iletişim problemine yol açan işitme kaybı ve çınlama, bu hastalığın en önemli iki belirtisi olarak sayılmaktadır. Bayan hastalar, genellikle, eğer hamilelik durumları varsa, gebelik dönemlerinde işitme kaybının daha hızlı ilerlediğini ifade etmektedirler. Stapedektomi, Otoskleroz tedavisi için günümüzde kabul edilen ve bütün dünyada yaygın olarak uygulanan temel ameliyattır. Otoskleroz ameliyatı, lokal anestezi altında veya hastanın tam uyuduğu genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Son zamanlarda, genellikle hem hasta hemde hekim için daha konforlu olan genel anestezi tercih edilmektedir. Otoskleroz ameliyatının toplam süresi  1  saat civarındadır. Stapedektomi; kireçlenen, hareket etmez hale gelen üzengi ya da tıptaki deyimiyle stapes kemikçiğinin bir protezle yer değiştirmesi esasına dayanır ve belli bir seviyenin üzerinde işitme kaybının bulunduğu durumlarda uygulanır. Sıklıkla kulak kanalı içinden yapılan bu ameliyatta kulak arkası veya kepçesinde herhangibir ameliyat izi olmamaktadır,  kulak zarı, özel cerrahi yöntemlerle kaldırılarak orta kulak boşluğuna girilir. İşlem; stapes ya da halk arasında bilinen adıyla üzengi kemikçiğinin, kireçlenme sonucu hareketsiz kalmasının ardından, bu kemikçiğin tabanına açılan ve ancak protezin pistonunun girebileceği boyutta oluşturulan minik bir delik ile, protezi iç kulağa doğru bir miktar uzatıp, protezin çengelini ortada bulunan kemikçiklerden inkus ya da örs kemikçiğinin koluna takma esasına dayanır..”Şeklinde Sözlerine son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dr. Ersin Arslan’dan bir ilk daha

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin