ESAD, TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ESAD, TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORSuriye’de süren savaşı her fırsatta Esad rejiminin diktatör ve kan emici politikalarını eleştiren Gaziantep AK Parti Milletvekili ve AB Uyum ve Karma Parlamento Komisyonları Üyesi olan Ali Şahin son olarak, Esad’ın sığınmacı akını oluşturarak Türkiye’yi zor durumda bırakmak için özellikle Türkiye sınırındaki şehirlere hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Ortadoğu ve bütün bir İslam coğrafyasında İran ve Ahmedinejad sempatisi yerini Başbakan Erdoğan ve Türkiye sempatisine terk ettiğinin altını çizen Şahin, Twiter’da paylaştığı mesajda İran’ı hedef aldı. “İran dış politikası malesef “evrensel hak” ölçülerini değil “mezhepsel bak” ölçülerini temel almaktadır. Ortadoğu Şii ve Baskıcı bir İran yerine Sünni ve Özgürlükçü bir Türkiye’yi model alıyor. Diğer bir deyişle Ortadoğu’da İran out Türkiye in. Nükleer güce erişmiş bir İran, Türkiye için en az İsrail kadar bir tehdittir. İran dış politikası malesef “evrensel hak” ölçülerini değil “mezhepsel bak” ölçülerini temel almaktadır”

Ayrıca Şahin, yeni yıl dolayısı ile yayınladığı mesajda “ 2013 yılında da siyasi ve stratejik etkinliğiyle, büyüyen ekonomisiyle, istikrarlı devlet yönetimiyle, demokrasisiyle, güçlü ordusuyla, , izlediği akılcı ve barışçı dış politikasıyla Türkiye’nin tüm dünyada sözü dinlenen ve sorunların çözümünde ara buluculuk yapabilen önemli bir ülke olmaya devam edecektir. Türkiye’de AK Parti iktidarıyla başlayan büyük atılımların 2013 yılında da kararlılıkla sürmesi tüm halkımızın ortak temennisidir. Arakanda Budistlerin, Filistin’de İsrail’in ve Suriye’de ise Esed’in yaşattığı insanlık dışı olayların 2013 yılında bitmesini ümit ediyorum. Mezhebi, meşrebi, inanışı, dünya görüşü ne olursa olsun bütün insanlığın bu dramları sonlandırmak adına çaba sarf etmesi gerektiğine inanmaktayım.

TÜM DÜNYA BARIŞ VE İSTİKRARI SAĞLAMALIDIR

ESAD, TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Yeni yılda da Ortadoğu’da sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmelerin halkların kendi iradesiyle tecelli etmeye devam edeceğini, artık baskıcı, dikta rejimlerin, halkının taleplerini dikkate almayan, reformlardan kaçınan liderlerinin hüküm sürme şanslarının kalmadığını özellikle belirtmek isterim. Dünyada barış ve istikrarın önündeki engellerin kaldırılmasını umut eder, terörden, şiddetten, zulümlerden, silahlardan, tehditlerden ve krizlerden kurtulmuş, hoşgörü, barış, sevgi ve saygı temelinde sorunların çözüme kavuşturulduğu, herkesin huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir dünyanın, yeni yıldaki en önemli temennimin olduğunu siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak isterim. Tüm dünyanın bilim, teknoloji, ekonomik ve siyasi istikrar kadar sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve merhamet gibi insanlık değerlerine de ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, 2013’ün ve sonraki yılların insanlık değerlerinin yükseldiği zamanlar olmasını dilerim” dedi.

Şahin, İstikrarın olduğu ve İnsani değerlerin yükseldiği yeni bir yıl arzusuyla 2013 yılının tüm Türkiye ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ESAD, TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin