ESNAF, TAHMAZOĞLU’NUN KAPISINDA…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ESNAF, TAHMAZOĞLU’NUN KAPISINDA…Kentsel dönüşüm mağdurlarının sıkıntısı bitmeden, ödeme konusunda istedikleri vadenin uygulanmadığını belirten Küçük Sanayi Sitesi ve Oto Sanayi esnafı da Şahinbey Belediyesine yürüdü. Öfkeli esnafı polisler zor durdururken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun uzun vade sözü ve Gaziantep Oto Makine ve Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş’in sağduyusu esnafı sakinleştirdi.


Sanayi sitesine taşınacak olan Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ve Oto Sanayi esnafı iş yerleri için yapacakları ödeme şeklini beğenmeyince Şahinbey Belediyesine yürüdü.  Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ve Eski Garajlar oto sanayi esnafı yeni taşınacakları sanayi sitesindeki iş yerleri için yapacakları ödeme şeklini yüksek bulunca Şahinbey Belediyesine yürüme eylemi yaptı. Polis eylemi önlemeye çalışırken zaman zaman gerginliklerin yaşandığı görüldü. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan görüşmenin ardından Gaziantep Oto Makine ve Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş esnafı sağduyulu davranmaya davet etti. Güneş yaptığı açıklamada; herkesin sakin olmasını, işyerlerinin mutlaka esnafın ödeyebileceği şartlarda gerekli düzenleme yapılacağını, işyerlerinin esnafa ait olan yerler olduğunu söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise ödemelerin daha uzun vadeye yayılacağı sinyalini verirken, yasanın vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde yapmış oldukları işyerlerinin bedelinin yarısını peşin, yarısını da en fazla 2 yıl vade yapabileceklerini söyledi. Tahmazoğlu; “ esnafımızın mali durumu dikkate alındığında bu taleplerini sonuna kadar hâklı buluyorum. Ancak bizim belediye olarak yapabileceklerimiz sınırlı ve konuyla ilgili olarak çeşitli kurumlarla esnafımıza finansman sağlamak için görüşüyoruz. Önümüzdeki süreçte esnafımızı da mutlu edecek uygun bir finansman modeli bularak, kimseyi mağdur etmeden esnafımızı işyeri sahibi yapmak istiyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ESNAF, TAHMAZOĞLU’NUN KAPISINDA…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin