ETİMOLOJİ VE BÖLÜCÜLÜK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ETİMOLOJİ VE BÖLÜCÜLÜKEtimoloji bilimini hiç incelediniz mi bilmem tavsiye ederim şu sıralar bir göz atın. 1 hafta boyunca günde 1 saat sizin için yeterli olacaktır.
Diyarbakır’daki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz, memleketi Gaziantep’te düzenlenen törenle toprağa verildi manşetiyle tüm gazetelerde yer alan haberlere tüm Türkiye ağladı.
Katıldığım cenaze töreninde öylesine isyan ettim ki! Kendi duygularımı bastırmak için ya sabır çektim. Eğer duygularıma hakim olamayıp ver yansın etseydim kesin adım provakotörolurdu. Bu memlekette özerklik ilan edenler, sokakların altını üstüne getirenler, askere söylenmedik laf bırakmayanlar, vatan hainleri konuşunca sorun yok demokrasi söz konusu ama içi yanan insanlar konuşup tepki gösterince provakotör oluyor nedense ?
Sorun ne biliyor musunuz? Sorun vurdum duymaz, menfaatçi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın politikası! Günümüz şartları bunu gerektiriyor. Törende yarısı asker, yarısı sivil ve görevli polis, diğer yarısı şehit yakınları ve son olarak o kadro üst düzey yönetici makam mevki sahipleri ve iş adamları! Hani nerde bu halk! 10 metre ileride kahve köşesinde okey oynuyor, 10 dakikasını verip de cenazeye katılmayan bu halk, ne oluyor size? Bu çocuklar kimin çocukları? Peki ya siz iş adamları daha dün seçim meydanlarına fabrikalarınızı kapatıp servislerle işçisini taşıyan iş adamları bugün neredesiniz? Sorarım size bu gencecik bedenler vatan uğruna  toprak olurken sizler 30 dakika kapınıza kilit vursanız ölür müsünüz?Kepenğini kapatan kapatıyor bu memlekette o ayrı konu.
Yazımın başında etimoloji terimini kullandım. ETİMOLOJİ: Köken bilimi, bir kelimenin yada dildeki benzer bir kullanımın gelişme sürecinin ilk ortaya çıkışından itibaren izlenmesi, hangi dillerede ne şekilde yayıldığının tespit ederek parça ya da bileşenlerinin analiz edilmesi bilimidir.
Küresel Yerel Düşünce Platformu tarafından düzenlenen konferansta Cizre-Bothan Beyi Bedirhan / Direniş ve İsyan Yılları” kitabının yazarı Ahmet Kardam orada şöyle diyor; 53 yaşında Kürt olduğumu öğrendim ve çok şaşırdım. Hakikatten travmatik bir durumdu. Bakınız konu o kadar vahim ki trajediye dönüştürülmüş bir olay söz konusu. Kendi adıma 40 yaşındayım. Ama bugün Kürt olduğumu öğrensem trajedi yaşamazdım. 53 yaşından sonra birden Kürtlerin sözcüsü oluyor ve hemen tarih yazıyor yazarımız.Bununla da kalmıyor Cumhuriyet döneminde Kürtlere asimilasyon yapıldığı iddiasında bulunuyor ve ekliyor 1921 Anayasası’nda Kürtlere özerklik verilmiştir Ama, o tarihte Kürtlerin böylesi bir talebi yoktur. Peki ne değişti de bugün özerklik talebinde bulunuyorsunuz.

Siz Kerkük’te nüfus kayıtlarının yakıldığı ve Kürtleştirme politikası uygulandığını görmüyor musunuz? Kaç Türkmen öldürüldü katledildi biliyor musunuz?  Bosna’da, Irak’ta , Afganistan’da, Filistin de kaç Müslüman kardeşiniz öldürüldü bunun farkında mısınız? Demokratik açılımdan bahsedenler,  peki bu kadar vahşet yaşayan Müslüman kardeşleriniz için bugüne kadar ne yaptınız? Sözde temsil ettiğiniz kitle hiçbir zaman kıyım yaşamamıştır. Billakis Doğu Anadolu’da Ermenilerin katlettiği ve yerine de devşirme Ermenilerin yerleştirildiği bir halktan bahsetmek mümkün. Hiçbir Kürt kendi memleketine ve Müslüman kardeşine ihanet etmez.
Birkaç kaynaktan edindiğim bilgiye göre Sümer şehri Mezopotamya’nın güney ucunda, Dicle ve Fırat nehirleri arasında, sonradan Babil olmuş, günümüzde de Irak’ın Bağdat şehrinden Basra Körfezi’ne kadar olan bölgede kurulmuştur. Prof. Dr. Osman Nedim TUNA iyibir Türkolog’dur. Eserlerini incelemenizi tavsiye ederim. Sümerler tufanla bir belli bir bölümü yok oldu ve Mezopotamya bölgesinde geçtiğimiz günlerde tufannın izlerine rastlanmış ve balçık içinde şehir bulunmuştur. Günümüzde yaşayan dünyaca ünlü Sümerolog olan Muazzez İlmiye Çığ tarafından yapılan son çalışmalar “Sümerlerle Türklerin ilişkisini kesin olarak ortaya koymuştur. Sümerler Mezopotamtya’ya, Orta Asya’dan göç ederlerken kültürlerini birlikte taşımışlardır. O nedenle Tarihi Sümerle değil, Tarih Türklerle başlar dememiz gerekiyor” der.
33 yıl 74 bin çivi yazılı tableti deşifre eden ve 68 yıldır yazdığı her eseri Sümerolojinin kilometre taşı sayılan Muazzez İlmiye Çığ, “Sumerde Tufan, Tufan’da Türkler” adlı eserinde tarihin yeniden yazılmasını gerektiren açıklamalarda bulunuyor.
Gördüğünüz gibi, kimin nerden nasıl geldiğinin pek fazla önemide yok. Sümer ve Mezopotamya bakıldığında baya karmaşık bir durum. Bunları sizinle neden paylaştım. Bizler tarihi okuyarak değil kulaktan dolma varsayımlarla beynimize işliyor ve ona inanıyoruz. Ömrünü bilime adamış bunca insanın kitabını okumaktan aciziz. İnandığım ve bildiğim tek şey bu kadar şehit veriliyor ortada savaş yok.Bundan 95 yıl önce onca kan döküldü ve emperyalist güçlerle mücadele verildi.

Bugün iseİMF dedik AB dedik NATO dedik onca döktüğümüz kan hiç edildi. Türkiye bu hiçleri yaşamamak için önce okumayı öğrenmeli ve nereye kime hizmet ettiğinin analizini ortaya koymalıdır. Bizi bugün yöneten güç,  Amerika Birleşik Devletlerinin doyurduğu koruyup kolladığı güçtür. Yarın bir Kürdistan kurulacaksa eğer emin olun Emperyalist güç odaklarının oyuncağı olup bugünleri mumla arayacaktır. Etimoloji bilim dalından faydalanın ama bölücülük olarak nitelendirmeyin. İnsanların dili bir, dini bir olmayabilir. Eğer hak iddia edecek olsalardı Mardin’de yaşayan,Suryaniler ederdi. Bu topraklara sahip çıkmadığınız takdirde ırkınız ve mezhebiniz ne olursa olsun bu toprakların her metrekaresinde yaşayan binlerce insan zarar görecektir. Türkiye dünyada ekonomik güç dengesini sağlayabilecek yetenektedir. Güçlü ve kudretli bir Türkiye için hep beraber el ele…
Bu konuda ( ETİMOLOJi) konusunda uzman Bilimsel Araştırmacı Haluk Tarcan’nın eserlerinden de faydalanabilirsiniz.
MEZİNE SIRAKAYA

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ETİMOLOJİ VE BÖLÜCÜLÜK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin