Ev hanımları sertifikalı “Hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı” oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev hanımları sertifikalı “Hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı” oldu Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Zirve Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü “SODES ile hastam ve yaşlım emin ellerde” ve “SODES ile çocuğum emin ellerde” projeleri ilk mezunlarını verdi.

Her iki projede yer alan 150 kursiyerden 100 kişinin eğitimlerinin tamamlandığı ve bunlardan 20’sinin kurumlar ve özel bakım merkezlerinde çalışmaya başladıkları bildirildi.

Proje eğitmeni, Zirve Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, proje kapsamında eğitim gören ev hanımlarının donanımlı ve sertifikalı birer hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı olduklarını belirtti.

150 kursiyerin eğitim gördüğü her iki proje ile hem ev hanımlarını bilinçlendirmek ve hem de istihdama katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Ulutaşdemir,” Teorik ve pratik eğitimler Zirve Üniversitesi’nde proje için özel hazırlanan hasta yaşlı ve çocuk ünitesini de içeren bir amfide verildi. Teorik olarak verilen eğitimin ardından maketler üzerinde demonstrasyon yöntemi ile kursiyerlere tek tek pratik yaptırıldı” dedi.

Ev hanımları sertifikalı “Hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı” oldu

Ev hanımları sertifikalı “Hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı” oldu“SODES ile hastam ve yaşlım emin ellerde” projesinin uygulama stajlarının Özel Kemal Bayındır hastanesinde, “SODES ile çocuğum emin ellerde” projesinin uygulama stajlarının ise Gaziantep sevgi evlerinde yapıldığını vurgulayan proje eğitmeni Nilgün Ulutaşdemir,” Ev hanımlarına akademik bilgiler vererek onlara uygulama olanakları sunduk. Bu sayede ev hanımlarını istihdama kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki projede yer alan 150 kursiyerimizden 100 kişi eğitimlerini tamamladı. Bunlardan 20’si bazı kamu kurumları ve özel bakım merkezlerine yerleştirilerek çalışmaya başladılar” diye konuştu.

Öte yandan eğitimlere katılan kursiyerlere bir miktar harçlık verilerek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını, kursiyerlerin ulaşımlarının ise Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını dile getiren Ulutaşdemir,” Eğitim sürecinde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile bazı özel bakım merkezlerine teknik geziler düzenledik. Eğitim uygulamaları sonunda yapılan yazılı ve sözlü sınavları başarıyla geçen kursiyerlerimize sertifikaları verildi. Projelerin 1. grup eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlerimiz Kurumlara ve Özel Bakım Merkezlerine yerleştirildi” şeklinde konuştu.

Proje eğitmeni, Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir bu tür projelerin bir  ekip işi olduğunu sözlerine ekleyerek, “Her iki projede de hem bize, hem de kursiyerlerimize destek ve yardımlarını esirgemeyen  Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’ya, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’a,  Zirve Üniversitesi Genel Sekreteri İhsan Palta’ya, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat’a teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ev hanımları sertifikalı “Hasta, yaşlı ve çocuk bakıcısı” oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin