Farkındalık her zaman fark edilir

featured
Farkındalık her zaman fark edilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farkındalık her zaman fark edilir

Gaziantep Kalesi “3 Aralık Engelliler Günü” dolayısıyla mora bürünmüştü. Çok güzel bir görüntü ve farkındalığa dikkat çekmek için çok anlamlı.

Hepimiz asıl engelin sevgisizlik olduğunu biliyoruz. Engel dediğimi şey SEVGİSİZLİK, MERHAMETSİZLİK, VİCDANSIZLIKtır.

Son dönemlerde şehrimizde gelişen şiddet olayları, cinayetler hepimizi çok üzüyor. Bu şehir ve başka şehirlerde kadınlar ölmeyi, çocuklar dövülmeyi hak etmiyor.

Sosyal Yaşama uyum sağlayamayan bazı hasta insanların tedavisi şart. Sorunun temel çözümü olay meydana gelmeden önleyebilmek. Canlar gittikten sonra, yürekler yandıktan sonra müebbet verseniz giden geri gelmeyecek. Sadece ohhh hak ettiği cezayı aldı diyeceğiz. Ama başkaları ölmeye, darp edilmeye devam edecek.

Anneler, babalar fırsat eşitliğini çocuğunuza küçük iken öğretin. İnsan olmayı öğretin. “Sen Erkeksin aslanım benim”, “sen kız çocuğusun otur oturduğun yerde” gibi bazı söylemlerden vazgeçmelisiniz. Her dünyaya gelen bireyin bir yaşam hakkı ve yaşamsal alanı yok mudur? Evlendi diye çiftlerin birbirini hele de kadınların değişmesini neden bekliyorsunuz?  Neden bu kadar baskıcı bir toplumuz?

Nerede kaldı bizim hoşgörümüz, sevgimiz, insanlığımız?

Boşanan çiftler emin olun bir birinize yaptığınız her hamle çocuğunuzu etkiliyor. Psikolojik sıkıntılarla ruh sağlığı bozulan evlatlar yetiştiriyorsunuz. Lütfen yapmayın. Lütfen başladığınız gibi bitirin. Kırmayın birbirinizi dünyanın sonu gelmiyor, ama evladınız elinizden kayıp gidiyor.

Sonrasında daha çocukken yaptığımız hatalardan dolayı büyüyünce içinde ki canavarı kusan insanlar canımızı acıtıyor. Bu konuda acilen bir çalışma yapılmalı ve şiddete meyilli bireylerin uzaklaştırma cezası almasının yanında ruh sağlığı tedavi edilmeli ve bu tarz hasta insanlar için merkezler oluşturulmalı. Arabuluculuk, müebbet ceza vss… kesin çözüm değil.

MAGANDALAR

Birkaç gün önce ailesiyle evine dönerken bir maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 8 yaşında ki Ömer. Silahlanmak ve sorumsuzca sağa sola ateş etmek. Bu sorumsuzluğun bedelini kim ödeyecek, kim ödetecek?  Ülkemizde silahlı şiddet olayları yüzde 64, daha önceki yıllara oranla ise silahlanmada ki artış  yüzde 84. Silahlı olayların niteliğine bakıldığında ise aile içi tartışma ilk sırada. Türkiye’de silahlanma oranı da her geçen gün artıyor. Aynı zamanda silahlanma ve silah kontrolü kadınların güvenliğiyle de bire bir ilişkili. Silan en büyük korkutma araçlarından birisi.

EGM raporunun son 10 yılı kapsayan istatistiklerine göre ateşli silahlarla işlenen suç sayısının 25.547, ruhsatsız ateşli silahla işlenen suç sayısının ise 159.123Ruhsatlı silahlanma sayısı belli, ancak birde basına yansıyan 20 milyon ruhsatsız silahlanmayı düşünürsek işin içinden çıkmak neredeyse zor. Bireysel silahlanma gündemin en önemli konusu. Bu magandalara dur demeliyiz!  Peki hala neyi bekliyoruz ki! Bireysel silahlanmaya son verelim.

“100. Yılda, 100 Hayırsever” Eğitime Destek Kampanyası

Bu şehrin hayırseverleriyle gurur duymamak mümkün değil. Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe ve birçok isim bu kampanya için var gücüyle çalışıyor. Bu konuda haklarını inkâr zaten etmeyiz, edemeyiz.

Sadece beni son yıllarda bazı kutlamaların Gaziantep’te dışında  yapılması üzüyor.

Vallahi oraya o kadar insanı taşıma ve diğer masraflarla bir okul daha yaptırılırdı. Neden Gaziantep değil de İstanbul diye düşündüm ve bende sorayım istedim. Tabii ki bir geçerli sebebiniz vardır. Cumhurbaşkanımızın elinden ödül almaksa sebep, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 25 Aralık’ta zaten Gaziantep’e gelmeyecek mi? Bu ödül töreni Gaziantep’te yapılmalı ve Gaziantepliler Hayırsever eğitim gönüllülerini bu şehirde ödüllendirmeliydi. Diye düşünüyorum.

Hatırlarsanız İstiklal Madalyalı ve dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olan Antep’ e “Gazilik” unvanı verilişinin 100. yılı Ankara’da kutlanmıştı.  Birinci Türkiye Millet Meclisi’nde tekrar canlandırıldı. Buraya kadar sıkıntı yok.  7 Şubat’ta da Gaziantep’te büyük çaplı bir kutlama yapılabilirdi. Yapılmadı. Kutlamalar sadece yazıda kaldı.  Şimdi de “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever” eğitime destek kampanyası ödül töreni İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılıyor. Düşündürücü…Farkındalık için Farkında olmak gerekiyor.

Sevgili okurlarım sağlıcakla kalın!

Gaziantep Sağlık

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Farkındalık her zaman fark edilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin