FAŞİZM FRANSA’DA HORTLAMIŞTIR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FAŞİZM FRANSA’DA HORTLAMIŞTIRMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN  soykırım iddialarının reddini suç sayan yasanın Fransız meclisinden sonra senatodan da geçmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın senatodan geçen bu antidemokrat ve çağ dışı yasanın Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından memnuniyetle onaylayacağını belirterek ortaya çıkan sonucun çarpıcı ve uyarıcı nitelikte olduğunu söyledi. Yalçın; “ utanç yasasının büyük gürültü ve şovlarla Fransız parlamentosu ve senatosundan geçmesi, Türkiye’nin uluslararası platformda bundan sonra yaşayacağı sorunların habercisidir. Bu mesele sadece Sarkozy’nin oy avcılığıyla açıklanamaz, bu kadar basit değildir.

BU İŞİN ARKASINDA TÜRKLERE DUYULAN TARİHİ HUSUMET VARDIR
Utanç yasasının kabulü, İkinci Dünya Savaşı’nda Alman işgaline direnen Fransız yeraltı teşkilatı Rezistans’taki yararlı faaliyetlerinden dolayı Ermenilere medyunu şükran olmalarıyla da izah edilemez. Bu iğrenç ve aşağılık yasa, Fransızların Birinci Dünya Savaşı yıllarında Anadolu topraklarında Türklere karşı kullanıp binlercesinin ölümüne sebep oldukları Ermenilere duydukları derin mahcubiyeti bir nebze olsun azaltmak için de geçirilmemiştir. Bu işin arkasında başka global planlar ve “müstemleke” anlayışından beslenen ince hesaplar vardır. Bu hesapları üzerimize çeviren, Fransızların ve Batı dünyasının Türkiye ve Türklere duydukları tarihî husumettir.
Fransız senato ve meclisindeki oylamalar, Türk düşmanlığının manifestosu ve ilanıdır. Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki caydırıcı varlığından öteden beri rahatsız olan Batı dünyasının açtığı siyasî ve ekonomik savaşın Fransa’da aleniyete dökülmesidir.
FRANSA ERMENİLERİ KULLANMAKTADIR
Bununla birlikte Fransa, içine düştüğü ekonomik açmazı ve AB’nin kaygı verici geleceğini gündemden düşürmek için Ermeni diasporasının şımarıklıklarından faydalanmaktadır. Fransa’nın Ermenilerin gülünç hassasiyetlerini uluslararası ilişkilere malzeme yaparak ortaya koyduğu affedilmez istismarın, geçmişte yaptıklarıyla pek farkı yoktur. Fransa bir şekilde yine Ermenileri kullanmaktadır.Fransa, Orta Doğu ve İslam coğrafyasındaki çıkarlarına engel gördüğü Türkiye’yi dünya kamuoyu nezdinde suçlu duruma düşürmeye, itibarını yok etmeye çalışmaktadır. Fransa’nın ortaya koyacağı hiçbir gerekçe, onun gerçek yüzünü, Türkiye’ye ve Türk milletine duyduğu öğretilmiş nefret ve kini gizleyemez. Fransa eline fırsat geçtiğinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında Çukurova ve Güneydoğu Anadolu’da tattığı acı mağlubiyetlerin, yaklaşan İkinci Dünya Savaşı tehdidinin de etkisiyle Hatay’ı Türkiye’ye bırakmak zorunda kalışının intikamını almak isteyecektir.
FAŞİZM PARİSTE HORTLAMIŞTIR
Bundan böyle özellikle Avrupa kamuoyundan ve Batı dünyasından benzer çıkış ve tavırlar beklenmelidir. Demokrasinin beşiği Avrupa’da mezara gömüldüğü sanılan faşizm, Paris’te hortlamıştır. Beyinlerin ve zihinlerin ipotek altında tutulduğu, fikir hürriyetinin rafa kaldırıldığı bir ülkede demokrasiden söz etmek için safdil olmak gerekir. Avrupa’da milyonlarca Türk yaşamaktadır. Bugün Türkiye aleyhinde yasalar çıkaran Fransa hükümetinin tutumu bütün Avrupa ülkelerine yayılır ve oralarda yaşayan Türklerin en basit demokratik hakları bile yeni karar ve uygulamalarla kısıtlanırsa bu işin sonu nereye varacaktır?

AKP YÖNETİMİ TÜRKİYENİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMIŞTIR

AB ve AB ülkeleriyle ilişkilerin bu noktaya gelişini yalnızca Batı dünyasının tarihî ön yargılarına bağlamak, meseleyi eksik değerlendirmek olacaktır. Bu tablonun bir numaralı sorumlusu, Türkiye’nin temel taşlarını yerinden oynatan, millî değerleri aşındıran AKP hükümetidir. Değişim ve demokratikleşme serabı yaratarak ülkemizi bozulma ve yıkım çölüne sokan AKP yönetimidir. Sözüm ona demokratikleşme, insan hak ve hürriyetleri, sivilleşme, askeri vesayetin ortadan kaldırılması gibi gerekçelerle Cumhuriyetin temel normlarını tahribata uğratan, millî hassasiyetleri okyanus ötesi törpüsüyle aşındıran AKP yönetimi, Türkiye’nin elini kolunu bağlamıştır. AKP yönetimini şimdiden uyarıyoruz. Hükümet,  Avrupa’da yaşayan Türklerin, Fransa başta olmak üzere AB ülkelerinde yaşayacağa sorunlara karşı şimdiden çözüm yolları aramalıdır. Türkiye’nin dünya kamuoyunda uğradığı zararı telafi etmek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Atı alan Üsküdar’ı geçmeden hükümet takkesini önüne koymalıdır. Bundan sonra Batı dünyasından gelecek yeni hamlelere Türkiye’yi hazırlamalı, Türk milletinin rencide edilmesine ve devletimizin daha fazla yıpratılmasına müsaade etmemelidir.

FAŞİZM FRANSA’DA HORTLAMIŞTIR
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FAŞİZM FRANSA’DA HORTLAMIŞTIR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin