FETÖ’nün karargahı konumundaki iller arasında Gaziantep’te var

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de devlet yönetimi ve tüm kamu sistemini ele geçirmek için yaklaşık 40 yıldır çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tüm il ve ilçe merkezlerinde yapılansa da bazı merkezler adeta karargah gibi kullanması bakımından diğerlerine göre daha öne çıkıyor.  FETÖ için en önemli ve en kritik 10 il arasında Gaziantep’te yer alıyor.

DİYARBAKIR
Diyarbakır Dicle Üniversitesi etrafında FETÖ’nün kök saldığı bir yapılanma ile Doğu-Güneydoğlu Anadolu’da hakimiyet kurma çalışmalarının yönetildiği nokta.
Ayrıca Diyarbakır KOSGEB aracılığıyla yatırıma ciddi teşviklerin bulunduğu bölgede para akışının kullanılması bakımından da FETÖ için yıllar boyunca önem arz etti. Araştırmaları süren KOSGEB hareketlerinde FETÖ’nün bölgenin kalkınması için temin edilen teşvik paralarını fason şirketler ve projelerle örgüte aktardığı yönünde ciddi bulgular var.

GAZİANTEP
Gaziantep de FETÖ’nün ekonomik yapılanması ve dış politikada gerçekleştirdiği casusluk faaliyetleri açısından önemli iller arasında. Bilindiği gibi FETÖ operasyonları kapsamında 6 önemli örgüt imamı birden Gaziantep’te yakalanmıştı.

BURSA
Bursa terör örgütünün eğitim konusundaki önemli üslerinden birisi olarak kullanıldı. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgesinin kamp alanı olarak kullanılan Bursa, çevre illerden getirilen lise ve üniversite düzeyinde bir çok öğrencinin örgüte kazandırılması faaliyetinde zemin oldu.

FETÖ'nün karargahı konumundaki iller arasında Gaziantep'te var

İZMİR
İzmir Fetullahçı Terör Örgütü’nün islami bir cemaat görüntüsüne bürünmesi, elebaşı Fetullah Gülen’in güç elde etmeye başladığı ve örgüt yönetimini oluşturduğu yer olarak öne çıkıyor. Bu açıdan İzmir hem siyasi hem ekonomik bir karargah olma özelliği taşıyor. Ayrıca meşhur Yamanlar Koleji’nin de bulunduğu il İzmir.

MANİSA
Manisa İzmir’e yakınlığı ile örgütün ilk kök saldığı illerden. Ayrıca Fetullah Gülen’in Merkez Vaizi olarak çalıştığı şehir olan Manisa örgüt yönetiminde önemli bir merkez olduğunu düşündürüyor. Ayrıca Manisa örgütün abi-abla isimli yöneticilere seminer verilen merkezlerden birisi olarak biliniyor.

İSTANBUL
İstanbul, siyasi, tarihi ve ekonomik önemi açısından FETÖ için vazgeçilmez bir merkez. Sempatizanlarıyla birlikte yaklaşık 100 bin FETÖ mensubunun barındığı düşünülen İstanbul’da TEM ve KOM ekipleri savcılıkların yürüttüğü soruşturma kapsamında ciddi çalışmalar yürütüyor. Örgütün farklı alanlardaki çalışma sistemlerinin büyük oranda çözüldüğü İstanbul’da FETÖ’nün tamamen bitirilmesi için çalışılıyor.

ERZURUM
Elebaşı’nın doğum yeri. Erzurum halkından beklediği desteği bulamasa da bölgede hakimiyet kurmak hedefiyle Erzurum Fetullah Gülen’in önem verdiği ve çevre il imamlarını bağladığı merkez olarak biliniyor. Darbe girişiminin üzerinden 1 ay bile geçmeden çoğu yönetici sıfatlı yaklaşık 300 FETÖ mensubunun tutuklandığı il oldu Erzurum.

ESKİ YÖNETİCİSİ ANLATIYOR:
Ayrıca Erzurum’u Fetullahçı yapılanmanın eski üst düzey yöneticilerinden Ümit Akdemir Sabah.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda şöyle anlatıyor: “Erzurum Doğu Anadolu ve Doğu Kadadeniz’in 17 25 Aralık’tan önceki merkeziydi. 17-25 sonrasında da Doğu Anadolu’nun merkeziolmayı sürdürdü. Ve en önemlisi Yurtdışına açılan kapısıydı. Nahçıvan yönetimi de Erzuruma’a bağlıydı. Doğu Anadolu’nun ünitesi yani Yönetim çatısı, bölge abisi de buradaydı.

ANKARA
FETÖ’nün Başkent kontenjanından önem vermek zorunda kaldığı il… Ankara stratejik noktaların, devlet kurumlarının ele geçirilmesi, kumpaslar ve kadınlar kullanılarak kıskaca alınan devlet adamlarının yönetimi için en önemli merkez konumundaydı. Bugün öğretmenler başta olmak üzere bir çok FETÖ üyesinin, destekçi iş adamlarının ve işbirlikçilerin açığa, gözaltına alındığı il olarak öne çıkıyor…

SAKARYA
Darbe girişimini yöneten isim; Adil Öksüz’ün de yaşadığı şehir olarak bilinen Sakarya bu gerçek de göz önünde bulundurulduğunda örgütün kritik adımlarının onaylandığı ve Pensilvanya emirlerinin Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıldığı merkez olarak çok önemli.

ISPARTA
15 Temmuz hain kalkışmasından hemen sonra başlatılan FETÖ operasyonlarında arka arkaya gözaltı ve açığa alma haberleri gelen Isparta tüm Türkiye’de şaşkınlığa neden oldu. FETÖ’nün küçük bir şehir olan Isparta’da örgüt için bu kadar önemli ismi tutması dikkat çekti.

BEDİÜZZAMAN REFERANSI!
Isparta FETÖ’nün referans aldığı iddiasıyla ismini kullanarak büyüdüğü Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının büyük bölümünü geçirdiği il olarak biliniyor. Isparta’da ana okulundan lise son düzeyine kadar okul ve yurtları bulunan FETÖ, yıllar içerisinde büyük araziler de edinmişti.

ASKERİ OKUL ÖĞRENCİLERİ BURADAN YÖNETİLDİ
İl ve bölge imamları düzeyinde çok sayıda ismin yakalandığı şehir olan Isparta aynı zamanda İzmir’de okuyan askeri öğrencilerin de kontrol edildiği merkez konumundaydı.

 

SABAH

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’nün karargahı konumundaki iller arasında Gaziantep’te var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin