FİJET ÜYELERİ GAZİANTEP’E HAYRAN KALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FİJET ÜYELERİ GAZİANTEP’E HAYRAN KALDIKısa adı Fijet olan Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu üyeleri yapılan üç günlük gezinin ardından Gaziantep’e hayran kaldılar.

Şehrimizin tarihi ve kültürel alanlarını gezen Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu üyeleri, Bey mahallesini Altın Elma ödülüne aday gösterecek.

BEY MAHALLESİ ALTIN ELMA’YA ADAY

Gaziantep kentinin son yıllarda turizm potansiyel açısından müthiş bir gelişme kaydettiğini söyleyen Jijet üyesi ve Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği başkanı Ertan Sandıkçıoğlu, “ Fijet’in her sene üye ülkeler arasında ülkesine en faydalıturizm hizmeti veren ülkeye Fijet’in oskarı olarak bilinen altın elma mükâfatıvardır. Aturjet’te 1984 senesinde Antalya Kale İçi 2003 yılında ise Nemrut Dağı’na olmak üzere iki defa bu oskarı yurdumuza kazandırmıştır. Gaziantep gezimizde özellikle Bey mahallesinin mimari yapısı ve tarihi dokusuna baştaşahsım olmak üzere bütün üyelerimiz hayran kalmışlardır. 2013 yılı programıiçerisinde Bey mahallesini Altın Elma ödülüne aday göstereceğiz. Çünkü burasıbu ödülü almayı fazlasıyla hak ediyor” dedi.

KONGRELERİMİZİN YANKILARI SÜRÜYOR
Her sene değişik bir ülkede tertip edilen ve Türkiye’de iki defa yapmış olan Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri kongresinin yankılarının sürdüğünü belirten Sandıkçıoğlu, “ Hala diğer ülke yazarları, gazetecileri, fotoğraf sanatçıları, profesörler, konferansçılar, sinema yapımcıları ve turizm işi ile direk ve en direk ilişkisi olan kişiler tarananından büyük bir takdir ve imreni ile konuşulmaktayız. Şunu gayet samimi iftiharla söyleyebilirim ki yapmış olduğumuz iki büyük dünya kongresinin hatırası ve bilhassa İstanbul’umuzun 2010 senesinde Avrupa Kültür Başkenti olması sebebi ile yaptığımız İstanbul ve Bodrum’da yer alan kongrenin yankıları hala devam etmekte olup bu kongreye iştirak eden misafir üyelerin çoğu geçen sene yaz tatilini Bodrum’da geçirdiler”dedi.

BÜYÜLÜ HAVASI VAR
Gaziantep’in Dünya’nın en eski yerleşim alanları arasında olmasının da avantajıolduğunu kaydeden Sandıkçıoğlu, “Bu kentin inanılmaz büyülü bir havası var. Zeugma antik kenti, Dülük kaya mezarlıkları, Yesemek, Ravanda, Gaziantep kalesi ve çevresi, hanları ve sayabileceğimiz daha bir çok turistlerim cezp edecek alanlar var, bunların içerisinde yer alan Bey mahallesinde farklı bir mekan. Aturjet olarak biz de düşünce oskarımız altın elmayı tekrar yurdumuza ve turizmimize kazandırmak için bir uğraşı içindeyiz” diye konuştu.

Fijet üyeleri son olarakŞirahanı Sahan restaurantta onurlarına verilen akşam yemeğinin ardındanşehrimizden memnun bir şekilde ayrıldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FİJET ÜYELERİ GAZİANTEP’E HAYRAN KALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin