FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİG

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİGKulüp Başkanı Hakan Çoğul yönetiminde hedef büyüten Fıstıkspor oynadığı beş maçlık seriyi devam ettirerek birinci lige çıkmak istiyor.

Başkan Hakan Çoğul’un Yönetim Kurulu Başkanı olmasından sonra önemli transferler yapan Fıstıkspor, Teknik patron Mehmet Yalçınkaya yönetiminde sağlam temeller üzerine kurulu takım oyunu oynayan bir futbol takımı oluşturarak birinci lige çıkmayı hedefliyor. Fıstıkspor Teknik Sorumlusu Mehmet Yalçınkaya Gaziantep iline her yönüyle bir katkı sağlamaları için birinci lige çıkmalarının önemli olduğunu ancak öncelikli hedeflerinin kulübü ve takımı sağlam temeller üzerine oturtmak olduğunu söyledi. Yalçınkaya; “şu ana kadar beş maç oynadık ve tamamını kazandık. Bundan sonraki hedefimiz takım oyunu oynayarak bütün maçlarımızı kazanmak. Ben dört yıl  Gazikentspor ile ilgilendim ve Gazikentspor’un ilk kurucularındanım. Gazikentspor’da çalıştığım dönemlerde yönetim anlamında ben ve futbolcularım çok sıkıntılar yaşamıştık. Fıstıkspor’a başkanımız Hakan Çoğul tarafından davet edildim ve geldim. Yönetim konusunda sayın başkanımız ve değerli yöneticilerimiz bize her anlamda büyük destek sağlıyorlar. Ben ve futbolcularım da bunun karşılığını vermeye çalışıyoruz.

FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİGYILDIZ OYUNCUMUZ YOK AMA TAKIM RUHUMUZ VAR

Fıstıkspor ile anlaştıktan sonra mevcut oyuncularımızı tek tek izleyerek her yönüyle etüt ettik ve takımımızı ondan sonra kurduk. Sağ olsun futbolcu arkadaşlarımızda kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmayarak, yüzümüzü kara çıkartmadılar. Şu ana kadar beş maç oynadık ve beşini de galibiyetle bitirdik. Futbolcularımız hepsi bu işin bilincinde. Bir takım için yönetim gerçekten çok önemli.  Başkanımız Hakan Çoğul ve yönetim kurulu üyeleri bizlere her konuda destek veriyorlar. Belki yıldız oyuncumuz yok ama hiçbir ilde olmayan bir takım kurgumuz var. Türkiye’nin her yerinde çok yıldız oyuncular var ama takım oyununu sevmiyorlar ve takımlarında bir ambiyans yok. Bir de bu ligde enteresan olan liglerde şampiyon olan takımlar liglerden çekiliyorlar. Mesela geçen sene 300 bin TL’ye yakın para harcamış Bursa Sağlık Spor şampiyon olduğu gün ligden çekildi. Sebep yıldız oyuncuların muazzam ekstra ücret talebinde bulunması ve bu oyuncuların kulüpten kopmasıdır. Biz Fıstıkspor olarak hedefimiz her yönüyle başarıya susamış, maddi ve manevi yönden ihtiyacı olan futbolcuları bularak, takım oyununu iyi bilen oyuncuları kadromuza katmaktı. Yaptığımız transferler ile de bunu başardığımızı düşünüyorum. Biz kalıcı ve uzun vadeli bir takım yaratmak istiyoruz.

FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİGBAYAN FUTBOLU İLGİ İSTEYEN BİR SPOR TÜRÜ

Bizim yaklaşık 40’a yakın futbolcumuz var ancak şu anda A takımı oynadığı için 20’ye yakın futbolcumuz oynuyor.  Bayan yöneticilerimizle beraber futbolcularımızın kaldığı evin düzeninden tutun, giyim kuşamlarına kadar her şeyleriyle ilgileniyoruz. Biz bu kızlarımızın hepsinin hem babası hem abisi hem de annesi oluyoruz. Gücümüzün yettiği yere kadar onlara destek olmaya çalışıyoruz ve sahip çıkıyoruz. Bayan futbol takımlarında futbolcunun sevmesi çok önemlidir. Eğer futbolcu yönetimi, idareyi severse o futbolcunun verimi gerçekten çok yüksek olur. Erkek futbolunda ben on yıl antrenörlük yaptım ama gerçekten bayan futbolcuyla uğraşmak çok zor. Bunu erkek olduğum için savunmuyorum ama gerçekten bir erkek oyuncuya hadi bırak git diyebiliyorsun, biraz daha rahat hareket ediyorsun ancak bayan futbolcu olduğunda bunu yapamıyorsun. Onunla daha çok ilgilenmek zorundasın, motive etmek zorundasın, teşvik etmek zorundasın. Bayan futbolu gerçekten ilgi isteyen bir spor türü. Başkanımızın da takımı alması ve yaptığımız transferler ile iyi bir takım oluşturduğumuza inanıyorum. Bu bizim ilk yılımız ve ilk yılımızda bu kadar başarı sağlayabiliyorsak sağlam temeller atarsak arkası gelecektir diye düşünüyorum. Fıstıkspor Bayan Futbol Takımı olarak sadece erkeklerin değil bayanlarında futbolda başarılı olabileceğini göstermek istiyoruz. Gaziantep ilinin ekonomik bir getiri sağlaması için bizim birinci lige çıkmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve başaracağımıza inanıyorum” dedi.

FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİGMehtap Duman; 19 yaşındayım ve üç yıldır futbol oynuyorum. Manisa Turgutlu Belediyesporda 2 yıl oynadım ve üçüncü yılımda fıstıkspora transfer oldum. Aslen Ankaralıyım, futbolu bırakacaktım çünkü aileme yardımcı olmam gerekiyordu. Mehmet hocamın sayesinde futbola devam etme imkanı buldum ve mutluyum. Futbol oynamayı seviyorum. Fıstıkspor’da takım kaptanıyım. Milli takıma çağrıldım fakat hocam göndermedi. Beni kaleci olarak çağırdılar ancak ben kaleci değilim. Önce babam sayesinde sokakta top oynamaya başladım ve lisede top sektirirken öğretmenim beni gördü. Okulda bir futbol takımı kuruldu ve bende orada oynamaya başladım. Arkadaşlarım bazen tam kapasiteleri ile oynayamıyor. Bende bazen kızıyorum sen bu değilsin hadi daha iyi olabilirsin diyerek teşvik ediyorum.

Saha içinde gerçekten çok şeyler yaşıyoruz. Playof maçlarında Adanaya gitmiştik. Adanaspor’un 8 numarası gerçekten çok iyi bir oyuncuydu. Bizim takımda Hamide’ye 8 numarayı çok sıkı tut ve hiç bırakma dedim. Adanaspor’un hocası 8 numarayı oyundan aldığında bizim Hamide’nin de 8 numarayla beraber soyunma odasına gittiğini gördüm. Futbol hayatımda bu hiç unutamayacağımı anılarımdan bir tanesidir. Ailem bana Gaziantep’e gelirken önce izin vermedi ancak Mehmet hocama güvenerek sonradan ikna oldular. Amacım Beden Eğitimi Öğretmeni olmak ve birinci ligde futbol oynamak.

Aylin  Ersürmeli; Gaziantepliyim 19 yaşındayım. Gazikent takımından fıstık spora geçtim. Gol kralıyım. Beş maçta 20 gol attım. Maçlarda beni çok sıkıştırırlar. Karşı takımın korkulu rüyasıyım. Hedefim birinci ligde futbol oynamak ve gol kralı olmak. Milli takım kampına gittim fakat orada sakatlanınca oynayamadım.

Seyhan Dalçın; 19 yaşındayım. Manisa Turgutlu Belediyespordan geldim. Takımın kalecisiyim. Beş maç boyunca kalede sadece bir gol yedim. Kaleci olarak kısa mesafeden gelen sert toplar çok kötü oluyor. Hiç unutmuyorum İstanbul Maltepe  maçında yakın mesafede atılan şut karın boşluğuma geldi. Nefesim kesildi ve o an öldüğümü zannettim. Soluğu ambulansla hastanede aldım. Sakatlanmaktan korkuyorum. Soğuk havalarda maç yaparken topu tutmak zor geliyor ama sıcak havalarda kendimi yerden yere atıyorum. Bende Mehmet hocam sayesinde Gaziantep’e geldim. Üniversiteyi bitirmek ve iyi bir kaleci olmak istiyorum.

Nurcan Şahin; 21 yaşındayım. Malatya’dan geldim. Aynı zamanda en büyük olmam ve her işi yapmamdan dolayı evin annesiyim. Bu kadar çocuğa bakmak bana zor geliyor ama artık yapacak bir şey yok. İşin şakası ben arkadaşlarımın sorumluluğunu almaktan mutluyum. Burada gerçekten huzurluyuz. Bazen geceleri aramızda espiriler yapıyoruz. Bu kadar kızın olduğu ortamda kavga olmaz mı derler ama inanın biz hiç kavga etmiyoruz. Düzenli ve heyecanlı bir hayatımız var. Arkadaşlarımızın annesi hiç merak etmesin ben onlara iyi bakıyorum. Ama bazen beni çok yoruyorlar. Temizlik konusunda çok şikayetçiyim.

Berivan Özpolat; Ben sekiz yıldır Nurcan arkadaşımla top peşinde koşuyorum. Malatya gençlik spor açılmıştı orada beraber oynamaya başladık. Organize birlik’te oynarken Mehmet hocam bizi izlemiş ve şuan buradayız. Burada olmaktan mutluyuz. Zaman zaman sıkıntılarımız oluyor ama kısa sürede hallediyoruz. Saçımızın neden kısa olduğunu soruyorlar. Sebebi uzun saç bazen maç sırasında sıkıntı oluyor ve çok fazla antrenman yaptığımız için duş almamız gerekiyor oda soğuk havada sorun oluyor. Kısa saç bizim için daha rahat oluyor. Bana evin yaramaz çocuğu diyorlar.

Semiye Ferik; Gaziantepliyim. Futbola İlkokulda kız arkadaşlarımla top oynayarak başladım. On yaşında kaleci oldum ve o gün bu gündür futbol oynuyorum. En büyük destekçim ailem! Onlar benim milli takımda oynamamı istiyor. Elazığ’da oynadığımız bir maçta ben bir gol attım ve o anda öyle bir bağırmışım ki baktım bütün oyuncular kaçmış. Hakem bile gülmüştü o pozisyona.

Tuğba Bozgeyik; Gaziantepliyim. Bende diğer arkadaşlarım gibi mahallede oynamaya başladım. Benimde en büyük destekçim ailem! Orta saha oyuncusuyum. Hem okumak eğitimimi tamamlamak hem de futbola devam etmek istiyorum. Hedeflerim arasında antrenör olmakta var.

Sevcan Sarı; Manisa’dan geldim. Lise son sınıftayım. Bende beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Burada çok rahatız. Hocalarımız bizi kendi çocukları gibi benimsedi. İyi bir takım olmak ve 1. lige çıkmak istiyorum.

Gülten Şıt; Sol bek oyuncusuyum. Manisa’dan geldim. 18 yaşındayım dört yıldır futbol oynuyorum. İlkokulda yine bir futbol turnuvasında şampiyon olduk. Lise yıllarımda da yine öğretmenim  bu yeteneğimi gördü ve futbol takımına aldı. Turgutlu Belediyesporda iki yıl oynadım.  Hem futbol oynamak hem de okulu bitirmek istiyorum. Bayan olduğumuz için okuyup mesleğimizi elimize almamız gerektiğine inanıyorum.

Neslihan Kurt; 18 yaşındayım ve kaleciyim. Ben beden eğitimi bölümünde okuyorum.

2 yıldır oynuyorum ve futbola Organize Birlik Sporda başladım. Gaziantepliyim. Futbolu bir hobi olarak görüyorum. Beden Eğitimi bölümünde okuyorum, kendimi geliştirmek için futbol oynuyorum.

Gizem Usta;  Futbola daha yeni başladım ve 7 aylık bir oyuncuyum. Daha önce profesyonel yüzücüydüm.Okulun futbol maçlarında takım kaptanıydım. Attığım 6 gol ile Milli Takıma adım gitmişti ancak o dönemler gidememiştim. Yüzme ile futbol çok ters sporlar aslında. Futbola hızlı koştuğum için başladım.  Ailem ilk başlarda yüzmeyi bıraktığım için karşı çıksada şuan en büyük destekçim. Gaziantepliyim.

Mehtap; Eski yönetimle çok zorluklar ve sıkıntılar çektik. Hakan başkan’ın kulübün başına gelmesi ile ev ortamı olsun, çevremiz olsun yaşadığımız sorunların hepsi ortadan kalktı. Her türlü ihtiyaçlarımız karşılanıyor, harçlıklarımız veriliyor, yönetim bizim ihtiyaçlarımızı karşılamak için seferber olmuş durumda. Bizde onların yüzünü kara çıkartmamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Başta Hakan Çoğul Başkanımız olmak üzere tüm yönetime teşekkür ediyorum. Biz futbolu bir centilmenlik oyunu olarak görüyoruz. Şiddet ile futbolu aynı tarafta görmemiz mümkün değil. Hem kadına hem de futbolda şiddete hayır diyoruz. Şiddetin her türlüsünün insanlara yakışmayan bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Erkeklerden olumlu destekler alıyoruz ama az da olsa destek olmayanlarda var. Bazen antrenmanlarda bizlere sizin ne işiniz var burada, gidin evinizde çocuk bakın, yemek yapın gibi kelimelerde kullanılıyor. Özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bünyamin Süral bize çok destek veriyor, kendisine buradan teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FISTIKSPOR’DA HEDEF BİRİNCİ LİG

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin