GAİGAD Kuruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
GAİGAD Kuruldu

Merkezi Gaziantep olan Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği  (GAİGAD) kuruldu.  GAİGAD Kurucu Başkanı Levent Özkurt, Anadolu’daki internet haber sitelerini bir çatı altında toplayarak, dijital habercilik alanında aktif bir rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirterek, ”Gaziantep’e dijital gazetecilik alanında önemli bir sivil toplum kuruluşu kazandırdık. Gelişen teknoloji çağına uygun projelerle sahada olacağız”dedi. Narkoz Haber

KURUCU YÖNETİM BELİRLENDİ

Dijital haber site sayısının giderek arttığı Gaziantep’te bu alanda yeni bir STK daha kuruldu. Kısa adı GAİGAD olan Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği’nin kurucu başkanı Levent Özkurt, kurucu Başkan yardımcısı Tebessüm Dayıoğlu, kurucu Genel Sekreter ise Aydın Akyürek oldu. Kurucu üyelerde ise,  Turgut Bozgeyik, Mehmet Torun, Salih Kaplan ve İhsan Köklü yer aldılar. 

ÜYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kuruluşunu tamamlayan Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği, üye çalışmalarına başladı. Gaziantep ve çevre illerde aktif olarak dijital gazetecilik yapan kuruluşlar tüzükte belirtilen koşullar çerçevesinde üye olabilecekler. GAİGAD, üyeleri oluşturduktan sonra önümüzdeki aylarda ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. 

ÖZKURT: DEĞİŞİME SEYİRCİ KALAMAYIZ

Dünyada internet haberciliğinin egemen olmasıyla birlikte yazılı basında da hızlı bir geçiş yaşandığına dikkat çeken GAİGAD Kurucu Başkanı Levent Özkurt, ”Geleneksel gazetecilik anlayışı yerini interaktif gazeteciliğe bırakıyor. Gaziantep olarak bu geçiş sürecine seyirci kalmadan ilimizdeki interaktif basın kuruluşlarını bu değişime hazırlamalıyız. GAİGAD olarak, internet gazeteciliği alanında güçlü markalar oluşturmak temel hedefimizdir” dedi.

SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR

İnternet gazeteciliğinin yaygınlaşmasının ardından bazı sorunların ve sosyal hakların gündeme geldiğini belirten Özkurt şunları söyledi: ”Bu konuda TBMM gündeminde olan mevcut çalışma var. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnternet haber sitelerinin sarı basın kartı alabilmesinin önü açıldı. Tabi bu yeterli değil. Bu alanda çalışan meslektaşlarımızın diğer sosyal hakları ve haber sitelerinin denetimi hususunda birçok detay var. Dernek olarak yasal düzenlemeleri takip ederek, ilimizde doğru şekilde uygulanması için bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız. ”

Özkurt, derneğe üye olma koşullarını belirlediklerini ve kriterlere uyan haber sitelerinin ilgili formu doldurarak başvuru yapabileceklerini de sözlerine ekledi. Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAİGAD Kuruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin