GAMEK’TEN “TRAVMA VE MÜLTECİ DENEYİMİ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAMEK’TEN “TRAVMA VE MÜLTECİ DENEYİMİ”Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde görev yapan Suriyeli öğretmenlerine yönelik ‘Travma ve Mülteci Deneyimi’ konulu seminer düzenledi.

Seminer, Amerika Birleşik Devletleri University of Northern Iova öğretim üyesi mülteci ve göçmen problemleri uzmanı Prof. Dr. Mark Grey ve Zirve Üniversitesi  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selin Nielsen tarafından verildi.

Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Zirve Üniversitesi’nin konuğu olarak Gaziantep’te bulunan Amerikalı uzman Grey, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Suriyeli katılımcılara mültecilerin yaşadıkları travmanın fiziksel, duygusal, bilişsel ve davranış üzerindeki etkileri ve eğitmenlerin bunu nasıl algıladıkları hakkında bilgiler verdi.

Ailelerin üzülmemesini ve uzun süreli tramvaya girmemelerini isteyen uzmanlar, Suriyeli mültecilere gerek gördükleri zaman en yakın dostları ile sıkıntılarını paylaşmalarını ve dertlerini anlatmaları tavsiyesinde bulundular.

GAMEK’TEN “TRAVMA VE MÜLTECİ DENEYİMİ”

Öğretmenlerden gelen sorulara cevaplar veren Grey, özellikle Suriyeli çocuklarda yaşanabilecek psikolojik sorunların gözlemlenmesinde öğretmenlere büyük roller düştüğünü, gerektiğinde psikolojik destek alınması konusunda öncü olmalarını vurguladı. Grey, seminer sonunda katılımcılara teşekkür ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAMEK’TEN “TRAVMA VE MÜLTECİ DENEYİMİ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin