GAMEP’ TEN “HAYALLER ÜLKESİNE” GEZİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAMEP’ TEN “HAYALLER ÜLKESİNE” GEZİGaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) üyelerine yönelik Kapadokya gezisi düzenledi.

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarının yer aldığı “Hayaller Ülkesi” Kapadokya’da 2 gün süren unutulmaz bir geziye çıkan Gaziantepli medya çalışanları 10 değişik uygarlığa ev sahipliği yapan bölgede Doğa Harikası Peribacalarını gezip, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesinde dua etme fırsatı buldular.


Gaziantep’te faaliyet gösteren medya mensuplarına yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yürüten Türkiye’nin en büyük platform derneklerinden biri olan GAMEP, tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce topluca kültürel hiçbir geziye katılma şansı elde edemeyen Gaziantepli medya çalışanları, GAMEP organizasyonuyla 2 günlük unutulmaz bir yolculuğa çıktı.

Yaklaşık 40 GAMEP üyesinin eşleri ve çocukları ile katılım gösterdiği gezinin rotası  eski ismi “Güzel Atlar Ülkesi” olan  Kapadokya oldu. Gaziantep’ten otobüsle Ürgüp’e hareket eden medya çalışanları burada bir süre tarihi ve turistik alanları gezdikten sonra ilçenin en güzel manzarasının gözler önüne serildiği Temenni tepesinde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra yayınlandığı dönemde Türkiye’de büyük bir izleyici kitlesine ulaşan  ‘Asmalı Konak’ dizisine ev sahipliği yapan Asmalı Konak Müzesini ziyaret eden GAMEP üyeleri buradan Nevşehir’in Avanos ilçesine geçtiler. Hititlerden bu yana seramik yapım geleneğinin halen sürdürüldüğü ilçede birçok çanak ve çömlek atölyesini gezen gazeteciler daha sonra Kızılırmak Nehrinin eşsiz güzelliği karşısında kısa bir süre mola verdiler. Ürgüp-Avanos yol güzergâhı üzerinde bulunan deve figüründeki peri bacasının karşısında otobüsten inerek gördükleri bu manzarayı kamera ve fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştiren medya mensupları sürprizlerle dolu bir günün yorgunluğunu çıkarmak için akşam saatlerinde Kozaklıda kendileri için özel hazırlanan termal bir otelde istirahata çekildiler.

Kapadokya’nın büyülü atmosferinde muhteşem bir ilk gün yaşayan Gaziantepli gazeteciler ikinci gün bölgenin önemli inanç merkezlerinden Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesine gitmek için yola çıktılar. GAMEP üyeleri burada ilk olarak 13. Yüzyılda Anadolu’nun İslamiyet’le tanışmasında önemli katkıları olan Bektaşi tarikatının piri büyük Türk mutasavvıfı Hacı Bektaş-ı Veli’nin türbesini ziyaret ederek dua ettiler. Hacı Bektaş-ı Veli müzesini de gezdikten sonra tekrar hareket eden medya çalışanları gezginler tarafından “Hayaller Ülkesi” olarak isimlendirilen Şapkalı, sütunlu, konili ve mantar biçimli peri bacalarıyla meşhur Göreme ilçesine ulaştılar. 1985 yılından bu yana doğal ve kültürel varlık olarak “Dünya Miras Listesi”nde yer alan Göreme Açık Hava Müzesinde küllerinden yeniden doğan Anadolu’nun doğal güzelliğine canlı şahitlik eden basın mensupları kaya evlerine de tırmanarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Binlerce yıllık bir medeniyetin izlerinin günümüze taşındığı Kapadokya’da tarihe yolculuk yapan GAMEP üyeleri, gezilerinin ilk durağı olan Ürgüp’e dönüşte ise son olarak Üç Güzeller isimli Peribacalarını ziyaret ettiler.

Gaziantep’e dönüş yolu üzerinde üyelere yönelik bir konuşma yapan GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, bu tarz kültürel gezilerle medya çalışanlarının günlük hayatlarından kısa bir sürede olsa uzaklaşmalarını amaçladıklarını söyledi.

Daha önce Ş.Urfa’ya bir gezi gerçekleştirdiklerini şimdi ise Hayaller ülkesi Kapadokya’yı tercih ettiklerini ifade eden ÖZKOYUNCU, “ Bu bölgedeki turist hareketliliğinden gerçekten çok etkilendim. Ülkelerin uygarlığı turizmin yaygınlığıyla ölçülür sözü Kapadokya için yerinde bir benzetme olsa gerek. Ama ben bu hareketliliği Gaziantep’te de görmeyi umut ediyorum. Birçok tarihi ve kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan Gazi şehrimizin turizmde hak ettiği bir noktada olmadığını üzülerek görüyoruz. Bunun için şehirde bütün güç dengelerinin birlikte ortak çalışmalar yürütmesi ve şehrimizi hak ettiği seviyeye getirmesi gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAMEP’ TEN “HAYALLER ÜLKESİNE” GEZİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin