GAMEP ÜYELERİ TARİHE ŞAHİTLİK ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAMEP ÜYELERİ TARİHE ŞAHİTLİK ETTİGaziantep Medya Platformu Derneği, medya çalışanlarına yönelik Şanlıurfa ve Harran gezisi düzenledi. Balıklı Göl, Harran Kümbet Evleri ve tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarının ziyaret edildiği kültür yolculuğunda, gazeteciler ayrıca Hz.Eyyup Peygamber’in sabır makamında da dua etme şansı buldular.

Kuruluş aşamasını tamamlayarak üye kayıtlarına başlayan Gaziantep Medya Platformu Derneği, ilk sosyal faaliyetini gerçekleştirdi. Gaziantep’teki tüm medya çalışanlarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen dernek, üyelerini Şanlıurfa ve Harran’da unutulmaz bir geziye çıkardı. Geziye GAMEP Kurucu Başkanı Nazmi Özkoyuncu, GAMEP Kurucu Üyeleri, İsmail Şahin, Mehmet Gören, Yusuf Özkoyuncu ve Savaş Oğuz’un yanı sıra çok sayıda üye katıldı.

İLK DURAK BALIKLI GÖL

Cumartesi günü sabah saatlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi otoparkında buluşan GAMEP üyeleri kendileri için özel kiralanan otobüsle Şanlıurfa’ya doğru hareket etti. İlk durak olarak Balıklıgöl’ü belirleyen medya çalışanları göl kenarında topluca kahvaltı yaptıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirerek bir süre tarihi alanda rehberler eşliğinde gezinti yaptı. Balıklıgöl gezisinin ardından Hz.Eyyup’un (A.S) sabır makamını ziyaret eden medya çalışanları burada çile mağarasında dua etti. Hz.Eyyup (A.S)’ın yıkanarak şifa bulduğu rivayet edilen kuyudan su alarak içen GAMEP üyeleri toplu fotoğraf çekiminin ardından Harran’a hareket etti.

GAMEP ÜYELERİ TARİHE ŞAHİTLİK ETTİKÜMBET EVLERDE TARİHE ŞAHİTLİK ETTİLER

Gezinin ikinci ayağında tarihi Harran Kümbet evlerini yakından görme fırsatı bulan medya çalışanları burada asırlık toprak evlerin ihtişamına tanıklık ettiler. Kümbet evlerin odalarını dolaştıktan sonra bir süre dinlenen gazeteciler yöresel kıyafetler giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Harran’da turistler için özel oluşturulan kervan turuna da katılan üyeler, at ve develere binerek ilçe içerisinde tur attılar. Kümbet evlerden sonra Dünya’daki ilk İslam üniversitesi olarak bilinen tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarını ve Harran Kalesini gezen GAMEP üyeleri rehberlerden bilgiler aldılar. Gaziantepli basın çalışanları ilçeden ayrılmadan önce Harran’da yetişen evliyalardan Hayat Bin Kays El- Harrani Hazretlerinin türbesini de ziyaret ettiler.

SIRA GECESİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER…

Harran’da mistik bir gezinin ardından tekrar Şanlıurfa’ya dönen üyeler Balıklıgöl’ün güneyinde bulunan Ayn Zeliha gölünde bir süre dinlendikten sonra sandal turuna çıktılar. Serbest zaman dilimi içerisinde Urfa’nın tarihi çarşılarını ve hanlarını dolaşarak alışveriş yapma imkânı bulan gazeteciler günün son programı olan sıra gecesinde ise gönüllerince eğlendiler. Balılklıgöl etrafında bulunan ünlü bir mekânda akşam yemeklerini yiyen gazeteciler daha sonra burada sıra gecesi ekibinin seslendirdiği doyumsuz müzikler eşliğinde oynayarak günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

GAMEP ÜYELERİ TARİHE ŞAHİTLİK ETTİSOSYAL AKTİVİTELER DEVAM EDECEK!

Dernek olarak ilk sosyal faaliyetlerini Şanlıurfa gezisi ile gerçekleştirdiklerinin belirten GAMEP Kurucu Başkanı Nazmi Özkoyuncu,”Üyelerimize yönelik aktivitelerimize ara vermeden devam edeceğiz. ”dedi.

Amaçlarının tüm Gaziantep medya çalışanlarını bir çatı altında toplayarak, üyelerine yönelik yararlı faaliyetler yürütmek olduğunu belirten Özkoyuncu, “ Üyelerimizden bu tarz gezilerin devamı gelmesi yönünde yoğun talepler alıyoruz. Yönetim kurulumuzun alacağı kararlar doğrultusunda gezi faaliyetlerimiz sürebilir. Ayrıca Ekim ayında medya çalışanı üyelerimize yönelik ciddi bir projemiz daha var. Bu projeyi ilerleyen günlerde üyelerimizle paylaşacağız. Bugün arkadaşlarımız bir nebzede olsa yılın yorgunluğunu üzerlerinden atarak evlerine mutlu bir şekilde dönüyorlarsa bu bizim için en büyük sevinçtir “ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAMEP ÜYELERİ TARİHE ŞAHİTLİK ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin