GARAJ TAPULU MÜLK SAHİPLERİ GAZDAŞ’I PROTESTO ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GARAJ TAPULU MÜLK SAHİPLERİ GAZDAŞ’I PROTESTO ETTİKABAK YİNE VATANDAŞIN BAŞINDA PATLADI

Gaziantep’te garaj tapulu mülk sahipleri GAZDAŞ aboneliğinin 1 Mayıs’tan itibaren iptal edilecek olmasına tepki göstererek Gaziantep GAZDAŞ Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak protesto etti.

Gaziantep’te yapı ruhsatlarında sığınak ya da garaj olarak gösterilen birimlerin, yükleniciler tarafından meskene dönüştürülerek satılmasının ardından çıkan yasa ile zorunlu deprem sigortası yaptıramayan vatandaşların GAZDAŞ aboneliği de iptal ediliyor. Türkiye genelinde sadece Gaziantep’te görülen bu durum vatandaşı mağdur etti. Maddi ve manevi zarara uğrayan vatandaşlar durumun çözümü için gittikleri her kapının kendilerine kapatıldığını söyleyerek isyan etti.

Garaj tapulu mülk sahipleri adına basın açıklaması yapan Yüksel Sır kendilerinin uzun zamandır doğalgaz kullandığını ve şimdi böyle bir haksızlığa uğramanın karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek “ Yıllardır doğal gaz abonesiyiz. Fakat 1 Mayıs 2013’te bu aboneliğimiz sonlandırılacak. Gerekçe ise bizlerin garaj tapulu evlerde oturması! Garaj tapulu evler mütahitler tarafından oturduğumuz binaların giriş 1.kat,2. Kat ve teras kat olarak bilinen katlarında konumlandırılmıştır. Evlerimiz normal katlarla aynı plan ve projeye sahiptir. Bu evler iskana alınırken ev olarak kullanılmaktaydı. Doğal gaz tesisatlarımız ortak olarak belirlenen mühendislik firmaları tarafından GAZDAŞ’ın belirttiği mevzuata ve kriterlere uygun olarak çekilip, GAZDAŞ expertleri tarafından denetlenip onaylanmıştır. Toplamda 4 bin 5 bin TL arasında meblağ alınmıştır. Buna göre gaz kullanımında herhangi bir sorun çıksa bu sorun bütün katlar için geçerli olup sorumlular anlaşmalı mühendislik firmaları ve GAZDAŞ’tır. Bizler mağdurlar olarak sesimizi GAZDAŞ EPDK ve TBMM Milletvekillerine duyurmak için siz saygı değer basın arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. Çünkü çaldığımız kapılar yüzümüze kapatılıp bizimle top oynar gibi paslaşıyorlar. GAZDAŞ çözümü belediyeye Belediye GAZDAŞ’a atıyor. Gaziantep’te on binlerce vatandaş çözüm bekliyor. Çoluk çocuk yaşlı insanlarımız göz ardı edilerek soğuk kış şartlarına terk ediliyor. Aşımız ekmeğimiz doğal gaz dönüşümlü ocağımız var ama gazımız yok. Eğer biz suçluysak bu evleri yapan müteahhittin iskan içinde oturulurken onaylanan belediyenin, satışını yapan emlakçının gazımızın sorunsuz veren GAZDAŞ’ın hiç mi suçu yok?

GARAJ TAPULU MÜLK SAHİPLERİ GAZDAŞ’I PROTESTO ETTİKENDİ VATANIMIZDA MÜLTECİ GİBİYİZ

Öz vatanımızda mülteci gibiyiz. Madem imara aykırıydı neden iskân verdiniz. Madem mevzuata aykırıydı GAZDAŞ abonelimizi neden yaptı. Verilen hak geri alınmaz. Biz kazanılmış aboneliğimizi geri istiyoruz. Haklıyız mağduruz fakiriz yalnızız Bizler bu ülkenin TC nolu vatandaşları isek sunulan haklar herkes için eşittir. Cezamız garaj tapulu ev almak, suçumuz haksızlığa uğramak ve önümüzde gelecek kış ayında donmak olacak. Bizler çadırda yaşamıyoruz. Bizim yaşadığımız evlerin diğer evlerden hiçbir farkı yok. Devlete olan yükümlülüklerimizi yerine getiren vatandaşlar olarak elektrik, su ve gaz faturalarımızı eksiksiz ve gününde yatırıyoruz. Herkes bizim üzerimizden bir şeyler kazandı. Müteahhit bu evleri normal daire gibi sattı. Belediye bizlere iskân verirken 1.500 TL para aldı. GAZDAŞ gaz için 1.500 – 2000 TL arası bir ücret aldı. Mühendislik firmaları her daire için 3000 – 4000 arası ücret aldı. İnsanca yaşama hakkımızı istiyoruz” dedi.

Ameliyat gününde uğradığı haksızlığı protesto etmek için GAZDAŞ önüne gelen yaşlı vatandaş kendisine ve diğer mülk sahiplerine yapılan haksızlığın ortadan kalkmasını isteyerek yetkililere seslendi. Yaşlı ve çaresiz vatandaşı mağdur etmeye utanmıyorlar mı diyen vatandaş haklarını geri istediklerini ve bir an evvel bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirterek bu soruna sebep olanların da kendileri gibi mağdur edilmesini istedi.

Garaj tapulu meskenlerin satışına hala devam edildiğini söyleyen vatandaş böyle büyük bir sorunu yetkililer nasıl görmezden geliyor ve satışına devam ediyorlar diyerek tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GARAJ TAPULU MÜLK SAHİPLERİ GAZDAŞ’I PROTESTO ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin