GASKİ, SUYU BOŞA HARCAMA KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GASKİ, SUYU BOŞA HARCAMA KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDIGaziantep Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (GASKİ), son dönemler barajlardaki su seviyesinin düşmesi ve yaşanabilecek su sıkıntısına karşı vatandaşları uyardı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep’in bulunduğu konum itibari ile yeraltı ve yerüstü temiz su kaynakları bakımından fakir bir bölgede olduğunu söyledi.

Dünyada yaşanan küresel iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklığın etkileri ile ülkemiz genelinde olduğu gibi, Gaziantep’te de içme suyu sıkıntısının baş göstermeye başladığını vurgulayan Sönmezler, “Aynı durum bölgemizde bulunan diğer illerde de yaşanmakta. Kuraklık nedeniyle GASKİ Genel Müdürlüğümüz sorumluluk sahası içerisinde bulunan bazı kuyu ve kaynakların kuruduğunu, bazılarının ise verimlerinin azaldığını veya su seviyelerinin düştüğünü gördü” dedi.

GASKİ Genel Müdürlüğü olarak, kuraklığın yaşandığı bölgelerde içme suyu ihtiyacının giderilmesi amacıyla yapılan etüt çalışmalarının sonucuna bağlı olarak, yeni sondaj kuyuları açıldığını işaret eden Sönmezler, alternatif içme suyu kaynak araştırması yapıldığını, içme suyu sorunları çözülünceye kadar geçici olarak tankerlerle su sıkıntısı bulunan mahallelere içme suyu verildiğini aktardı.

GASKİ, SUYU BOŞA HARCAMA KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDIBu doğrultuda vatandaşlara suyun tasarruflu olarak kullanması için büyük görevler düştüğünü açıklayan Hüseyin Sönmezler, “Mahallelerimizde (köylerde) yaşayan vatandaşlarımız tarafından içme suyu ile bağ-bahçe sulama yapılmaması gerekiyor. Muslukların açık bırakılmaması, bulaşıkların makinede yıkanması, gereksiz yere sifon çekilmemesi lazım. Diş fırçalarken musluğun kapatılması, daha kısa duş alınması, kısacası “Suyunuzu Boşa Harcamayın, Suyumuzu Birlikte Koruyalım” sloganı çerçevesinde daha duyarlı olunmasını arzuluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GASKİ, SUYU BOŞA HARCAMA KONUSUNDA VATANDAŞLARI UYARDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin