GASMEK’te YKS’ye Hazırlanan 3 Bin 248 Genç, Üniversiteli Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (GASMEK) eğitim alarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 3 bin 248 mezun öğrenci, üniversiteli oldu.

Gençlerin eğitim kariyeri için önemli bir dönüm noktası olan YKS tercih sonuçları Gazianteplileri sevindirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sık sık dile getirdiği “Eğitim Dostu Gaziantep” başarı çıtasını yükseltti. Buna göre, GASMEK’te eğitim alarak YKS’ye hazırlanan 3 bin 248 öğrenciden 113’ü tıp fakültesini kazanırken 185’i mimarlık ve mühendislik, 64’ü eczacılık ve diş hekimliği, 29’u hukuk, 425’i eğitim ve fen edebiyat, 476’sı iktisadi ve idarim bilimler, 713’ü meslek yüksekokulları, bin 243’ü ise diğer fakültelerde eğitim hayatına devam edecek.

GASMEK çatısı altında verilen örgün eğitimlerin yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle durdurulmasının ardından Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla RAUNT (Uzaktan Eğitim Sistemi) GASMEK bünyesine dahil edildi. Böylelikle pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerden uzak kalan gençler, moral ve motivasyonlarını toplayarak eğitimlerine evlerinde sürdürdü ve YKS’de elde ettikleri başarı sayesinde ise gelecekteki mesleklerinin eğitimini almaya yönelik ilk adımını üniversiteye yerleşerek atmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GASMEK’te YKS’ye Hazırlanan 3 Bin 248 Genç, Üniversiteli Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin