GAÜN’de “Şehrengiz” Konseri Düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAÜN’de “Şehrengiz” Konseri DüzenlendiGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından “Kültür Sanat” günleri kapsamında,  Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile TRT Ankara Sanatçıları Türk Halk Müziği Topluluğu Atatürk Kültür Merkezinde “Şehrengiz” konseri düzenledi.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencinin katıldığı konserde, Elazığ Kürsübaşı ve Şanlıurfa’nın sıra gecelerinden meşk örnekleri sunuldu.

Konserin açılışında konuşan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz, bu yıl Üniversitemizin 40. Konservatuarın ise 25. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirtti.

Tatyüz, “Türk Musikisi Devlet Konservatuarı olarak, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve yönetim kadrosunun bize verdiği maddi, manevi desteklerle siz sanatsever dostlarımızla buluşmaktayız. Öğretim elamanı kadrosu ve öğrencisiyle özverili, bilgili, bilinçli, Türk müziğinin özünden taviz vermeden, yeniliklere açık, çağdaş bir eğitim anlayışıyla ülkemizin konservatuarları arasında ilk sıralarda yer almak bizler için gurur ve övünç kaynağıdır” şeklinde konuştu.

GAÜN’de “Şehrengiz” Konseri Düzenlendi

TRT Ankara radyosu sanatçılarından Şef Mehmet Üçer, Anadolu’da var olan toplu okuma geleneğini sürdürmek için kurulan Şehrengiz müzik topluluğunun yaklaşık 2 yıldan bu yana radyo ve televizyonlarda konserler icra ettiğini söyledi.

Üçer, “Bir nevi şehir güzellemeleri olan, şehrin sosyal, kültürel özelliklerini anlatan Şehrengiz bugün musikiyle karşımızda olacak. Bugün Elazığ’ın Kürsübaşı ve Şanlıurfa’nın sıra geceleri meşkinden örnekler sunulacaktır” diye konuştu.

Unutulmaz bir gece yaşatan TRT Ankara sanatçıları, çayın öte yüzünde, muhalif hoyrat, yarim yarim, harman yeri, garip bir kuştu gibi birbirinden güzel eserleri seslendirdiler.

Gecenin sonunda; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Prof. Dr. Adil Kılıç, Doç. Dr. Metin Bedir, San. Öğr. Elm. Hakan Tatyüz ve San. Öğr. Elm. Savaş Ekici tarafından günün anısına Musa Tolga Örs, Mehmet Üçer, Hasan Demirkıran, Göksel Sönmez, Özgün Eroğlu, Nuri Yılmaz, Ömür Eren, Serhat Yıldırım, Volkan Koyuncu, Yaşar Muratveren, Kağan Alptekin ve Ufuk Akın İnce’ye plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’de “Şehrengiz” Konseri Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin