GAÜN’de Kutlu Doğum Coşkusu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu” konulu sempozyumda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  Kutlu Doğum Haftası’nın sadece sokak ve meydanlarda değil, her yıl Türkiye’nin bir ilinde belirlenen temayla kutlandığını söyledi. Görmez, haftayla ilgili iddialara da değinerek, “Diyanet’in, devleti ve milletiyle 28 yıl ortaya koyduğu tüm hayırlı çalışmaların o menhus yapıya mal edilmesi beni kahretmiştir” dedi.

MÜFTÜ ÇELİK’TEN GAÜN’E TEŞEKKÜR

Sempozyumun açılışında konuşan Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Üniversitesi’nin düzenledikleri etkinliklerde kendilerine destek olduğunu belirterek, “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz bu etkinliğe de salonun tahsisi ve diğer konularda destek verdikleri için Rektörümüz Ali Bey nezdinde üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise açılış konuşmasında, Hz. Muhammed’in gittiği yerlerde Peygamber olarak gelmeden önce bile ‘Emin’ olarak kabul edildiğini belirtirken,  “Böyle bir insan kavgalı olan kabileleri buluşturarak bir medeniyet teşekkül ettirmiş ve o medeniyetin ışıkları Horasan’dan, Balkanlar’dan bütün Dünya’ya ışık saçmış. Öyle bir medeniyet ki o medeniyette adalet var. O medeniyette dürüstlük ve güven var” dedi. Müslümanların İslam’dan kopuşunun irtifa da kaybettirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Gür, konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: “Dünya’daki adalet saçan o düşünce ufkumuz, şuanda maalesef  bizi cendereye aldı. Yeniden silkinme, yeniden öze dönme zamanıdır. Bir Peygamber ki güven O’nun adıdır. Muhammedül emindir.  Böyle bir peygamberin açtığı ufuktan tekrar yoluna girme zamanıdır. Bu güzide topluluğa ev sahipliği yaptığımız için onur duyduğumuzu da belirtiyorum.”

BİRŞEYLER TERS GİDİYOR AMA…

GAÜN’de Kutlu Doğum Coşkusu

Konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası’nın çok önemli bir hafta olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise,  “Zamanın ruhuna baktığımızda, bir şeyler ters gidiyor. Müslüman coğrafyasının canının yandığı, çocukların kimyasal gazlarla bombalandığı, etrafımızın ateş çemberine döndüğü bu günlerde bir şeyler bir zaman diliminde bir şeyler yapmak lazım. Şimdi olması gereken Hazreti Peygamberimizin hayatını rehber alarak bu sıkıntılardan kurtulma mücadelesi vermek. Bunu yaparsak ancak emin insan,  güvenilir toplum oluruz” dedi. Vali Ali Yerlikaya da, İslam Dini’ni terörle anmak, hatırlamak, eş değer haline getirilme çabalarını eleştirdiği konuşmasında, “Bu yılki temamız güven. Bunu sağlayacak olan da bizleriz. Kutlu Doğum’un birbirimize olan sevgimizi, inancımızı, saygımızı artıracağına olan inancımız tam” diye konuştu.

GÜVENLİK TUPLUMU İLE GÜVEN TOPLUMU AYNI ŞEY DEĞİL

Konuşmasına bu yıl Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konusunu neden seçtikleriyle ilgili açıklamayla başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Neden güven toplumu? Küresel sebebi, bütün insanlık alemi küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyor. Güven bunalımını yok etmek için güvenlik toplumuna dönüşüyor” diye açıkladı. Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güvenlik toplumu olmakla, güven toplumu olmak aynı şey değildir. Her kişinin başına bir polis dikerek, güvenlik toplumu oluştursanız da güveni sağlayamazsınız. Bütün çarşılara, pazarlara, dükkanlara, havaalanlarına, her yere kamera döşemekle güveni sağlayamazsınız. İnsanlar, Allah’ın kulları sağında ve solunda var olan ilahi kameraları yok saydıkça, siz istediğiniz kadar onları takip etmek için güveni sağlamak için kameralar döşeyin, güven toplumunu oluşturamazsınız. İman olmadan eman olmaz. Güven, iman toplumu olmadan eman toplumu kurulamaz. Emin peygamberin emin ümmeti olmadan güven toplumunu inşa edemeyiz. Onun için küresel ölçekte insanlık aleminin güven problemi yaşadığı için bu konu üzerinde durmanın önemli olduğunu ifade ettik.”

KUTLU DOĞUM’UN O MENHUS YAPIYA MALEDİLMESİ BENİ KAHRETTİ

Konuşmasının devamında, Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili tartışmalara da değinen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu tartışmalardan duyduğu üzüntüyü dile getirirken de şöyle dedi: “Tam da biz 100 bin personelimizle, 100 ilahiyat fakültesiyle, 15 Temmuz’da bu ülkeye yönelen işgal, ihanet, darbe teşebbüsünden sonra toplumsal güvenimizi örmeye çalışırken Diyanet’in, devleti ve milletiyle 28 yıl ortaya koyduğu tüm hayırlı çalışmaların o menhus yapıya mal edilmesi beni kahretmiştir. Teşkilat olarak, 15 Temmuz’da yara alan toplumsal güvenin inşası için seferber olduk. Milletimiz, toplumun hem 15 Temmuz’dan sonra yaşadığı o kırılmalar ve parçalanmalar ,hem de o güven bunalımını tedavi etmek için her şeyi geride bırakarak kardeşler topluluğu olarak ‘Yeniden nasıl eman toplumu olabiliriz?’ diye çırpınıyor. Bir de baktık ki bir düşünce karşımıza çıktı: ‘Sizin bu yaptığınız doğru değil.’ dediler. Bunu da 28 Şubat sürecinde bu haftayı ‘irtica’ olarak adlandıran düşünceyi savunanlar tarafından değil. Bunu, 27 Nisan bildirisinin konusu Kutlu Doğum oldu… Kutlu Doğum, aynı zamanda iktidar partisinin kapatılma gerekçeleri arasında üç sayfayı işgal etti. Bunu şimdiye kadar bu şekilde eleştirenler tarafından değil, dini tarihin ve hayatın dışında tutarak, dini istikrarın peşinde koşan, dini sahih usulüne uygun olarak anlamaktan uzak kardeşlerimiz tarafından gündeme getirildi.”

BİADTIR, HURAFEDİR DEDİLER

“Bunların topluma verdiği zararı tamir ederken bu yapı, bir yerlere sızarak 28 yıllık devlet ve milletle yaptığımız bu güzelliği, başkasının eliyle kendisine mal etmek gibi kötülüğü yapmaya başladı bu topluma” diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzülerek belirtiyorum, çok daha kötü bir şey oldu. Başka bir iddia çıktı: Buna ‘Bidattır, hurafedir.’ dediler. Gırtlağa kadar bidat ve hurafeye batmış düşünce tarafından, düşünceler tarafından bunun ifade edilmiş olması da çok daha üzücüdür. Bu milletin çocuklarına, Peygamber Efendimizin hayatını, güzelliklerini, ‘El Emin’ vasfını anlatmak, hangi düşünceye göre bidat ve hurafe olarak değerlendirilir? 20 sene önce bazı yerlerde bizim dahilimizin olmadığı fotoğrafları koyarak bu nezih toplantıların hepsinin sanki o kötü müsamerelerle topluma takdim edildiğini anlatmaya çalıştılar sosyal medya üzerinden. ‘Neden bunu güneş takvimine göre yapıyorsunuz da ay takvimine göre yapmıyorsunuz?’ Bunu da dedim ki: Tüm haftalar Hazreti Muhammed’e feda olsun, tüm günler feda olsun, tüm takvimler feda olsun. Dolayısıyla değerli kardeşlerim, ilim cehalete tabi olmaz, herkes bunu bilsin. Cehalet, ilme tabi olmak zorundadır, yanlış düşünceler hikmete tabi olmak zorundadır. Hikmet, yanlış ideolojilerin peşinden gitmez.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’de Kutlu Doğum Coşkusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin