GAÜN’lü İrem Paris’te gıda programına katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi İrem Dai, dünyanın 35 ülkesinden 43 gencin katılımıyla düzenlenen ve gıda sistemleri sürdürülebilirlik çalışmalarında etkin rol almasını amaçlayan ve uluslararası iletişim köprüsü kurulmasına yönelik çalışmaların yapıldığı Eating City SummerCampus Programı’na katıldı.

La Bergerie de Villarceaux Çiftliği’nde gerçekleştirilen programda, İrem Dai’nin koordinatörlüğünü üstlenen GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Koçak Yanık, programın temel amacının gıda sistemlerinde sürdürülebilirlik problemlerine dört ana element olan ateş, su, toprak ve hava penceresinden bakarak, çözüm geliştirmek olduğunu belirtti. Koçak Yanık, on gün süren programda sunumları ve fikirleriyle alanında uzman konuşmacıların çözüm mekanizmaları oluşturduğunu vurguladı.

Dünyanın 35 ülkesinden 43 gencin katılımıyla gerçekleşen programda Türkiye’yi temsil eden GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İrem Dai ise, global gıda ve tarım problemlerinin çözümünde kökendeki problemlere odaklanılması gerektiğine karar verildiğini vurguladı. Bu doğrultuda kısa vadede ürün dayanıklılığı ve sağlamlığı için mahsulde, nicelik için nitelikte, bütünlükteki kalite için en küçük parçada ve yeniden tanımlanan tüm ölçütlerin başarısındaki artış için ise ekonomik sistemimizde reforma ihtiyaç duyulduğu yolunda ortak fikirlerin ortaya çıktığını kaydeden İrem Dai, uzun vadede ise; rekabet ahlakının ben merkezliliğinden, topluluk ve dayanışma etiği tabanına kayan bir sosyo – ekonomik sisteme ihtiyaç olduğu düşüncesinin benimsendiğini ifade etti.

GAÜN’lü İrem Paris’te gıda programına katıldı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’lü İrem Paris’te gıda programına katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin