GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Basın Ödülleri töreni yoğun ilgi gördü.

Divan Otel’de düzenlenen ödül törenine Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ergün,Gaziantap Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, çok sayıda davetli, gazeteciler ve eşleri katıldı.

400 davetlinin katıldığı Basın Ödülleri Töreni, birlik ve bütünlük içerisinde geçti.

GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen ödül töreninin geleneksel hale getirileceğini açıklayan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Değerli konuklar, kıymetli meslektaşlarım;

Gaziantep her alanda birlikte olmayı, beraber yürümeyi başardığı için bir güç olmuştur.Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerde bu gelişime dahil olabilmek anlayışıyla göreve geldiğimiz günden bugüne önemli değişimlere imza attık” dedi.

“Bundan birbuçuk yıl önce şeffaf, hesap verebilen, çözüm üreten, üyelerimizin sevinci ile sevinen, üzüntüsü ile üzülen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık” diyen Ay, yapmış oldukları çalışmaları da şöyle özetledi: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzde 400 metrekarelik yeni hizmet yerimizin açılışını yaptık. Gelişen iletişim çağına ayak uydurarak Sosyal Medyada da aktif olarak yerimizi aldık.Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya büyük özen gösterdik. Talep eden üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs olanağı sağladık. Bazı kuruluşlarla anlaşma yaparak üyelerimizin avantajlı bir şekilde hizmet alabilmesine vesile olduk.Bundan sonraki süreçtede çalışan meslektaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şu an üzerinde çalıştığımız konut projesinin milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizin desteğiyle başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inancım tam.”

Yerel basının sorunlarına da dikkat çeken Ay, “Bizler çalışmalarımıza devam ederken yerel basınımızın  güçlenmesi, sorunlarına çözüm bulmak ve ileri hedeflere taşımak için bazı yasal düzenlemelerin de biran evvel yapılması gerekmektedir. Örneğin yerel basının ulusal reklam pastasından aldığı pay sadece ve sadece yüzde 3’tür. Resmi ilanlar giderek düşmekte.Yerel basın kuruluşlarımız, ulusal basın kuruluşlarına göre daha zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürmektedirler.Yerel basınımızın daha güçlü bir şekilde demokrasiye katkı sunması için gelirleri arttırıcı yeni düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır.Gönlümüz hukuka demokrasiye insan haklarına değer veren yayınların giderek artmasından yanadır. Ancak bu artışlar kontrol altına alınmalı ve medya kuruluşu oluşturmanın  şartları yeniden düzenlenmelidir. Bu düzenlemeler yapılırsa, işte o zaman çalışan gazeteci arkadaşlarımızda rahat çalışma şartlarına kavuşacaklardır.Aksi taktirde toplumsal yanlışlara ve onarılamaz hatalara neden olur” şeklinde açıklama yaptı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, gazeteci meslektaşlarını daha iyiye teşvik etmek için düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu böyle güzel bir organizisyonu gerçekleştirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bu kadar gazeteciyi bir araya getirmek gerçekten önemli bir organizasyon” diyen Tahmazoğlu,“Gece gündüz demeden çalışan, vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek adına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarını kutluyorum. Tarafsız ve fedakarca çalışarak vatandaşın haber alma hürriyetine hizmet ediyorlar. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

12 YILDAN BERİ BİRLİKTEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Çalışan Gazeteciler Günümüzde bugün gazeteci arkadaşlarımız ve onların aileleriyle bir aradan olmaktan mutluyum. Bizleri bir araya getirdiği için GGC Başkanı İbrahim Ay’a teşekkür ediyorum.12 yıldan beri birlikteyiz. 12 yıl önce siyasete girdiğmizde siyasetin ve gazeteciliğin ikiz kardeş olduğunu, zaman ve mekan gözetmeden büyük emek ve gayret istediğini gördük. Bu bakımdan birbirimizi çok iyi anladığımız bir alandayız.Yüksek bir tempoda eşler ve çocuklar da fedakarlıkta bulunuyor.Ülkenin demokrasisi adına bu çok önemli.”

YAŞADIĞIMIZ ÇAĞI İYİ ANALİZ ETMEK GEREK

“Çalışan basın mensuplarımızın her yönden huzurlu ve mutlu olması gerekiyor” diyen Şahin,“Çalışma şartları, sosyal hayatı, gelecek kaygısı bakımından sürekli iyileştirilmesi gereken bir alan olarak görüyoruz. Yaşadığımız çağı iyi analiz etmemiz gerek.Bilgi hızlı bir şekilde yer değiştiriyor.Dolayısıyla burada altyapı, teknoloji ve yetişmiş insan gücü toplam kaliteyi etkiliyor.Biz alana girdiğimizde genç milletvekilleriydik.Ve burada gördüğüm birçok kişi de genç gazeteciydi.Ama şimdi baktığımda beyaz saçlı, orta yaşlı insanlar olduğumuzu görüyorum.Bu şehir adına ve bu ülke adına, bu cemiyet adına çok şey yapıldı.Ama daha yapılacak çok şey var. 2002 yılında yerel basını güçlendiren düzenlemeler yapıldı.GGC Başkanımızın da söylediği gibi, daha yapacak çok işimiz var.Her doğru işte gazetecinin yanındayız. Sürekli şikayet eden ve bardağın boş tarafından bakan anlayıştan çıkarak bardağı nasıl dolduracağımıza bakacağız. Bu konuda kapımız ve yüreğimiz gazetecilermize açık. Gününüz kutlu olsun diyor ve bizi bir araya getiren GGC Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

BİRÇOK SIKINTILAR YAŞIYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise basının Türkiye’de çok büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatırken şöyle devam etti: “Dördüncü kuvvet dediğimiz basın Türkiye’de birçok sıkıntılar yaşıyor. Atatürk’ün Söylev’inde de belirttiği gibib, 1453 yılında İstanbul’u fetheden insanlar maalesef matbaanın Türkiye’ye gelmesini sağlayamadılar diyor.Maalesef ülkemize 300 yıl geç gelen matbaanın açıklarını hala kapatamıyoruz.10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde sansür ve baskıların artması, bir de işlerini kaybetme kaygısı yaşanıyor.Basın özgürlüğü, bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratmaya deniliyor.Basın hürdür, denilmesine rağmen basınınn önünde engeller olduğunu görüyoruz.Anayasa, basın yayın aletlerine el konulamaz deniliyor.Ama görüyoruz ki bu da yapılıyor.Zor koşullarda görev yapıyor gazeteciler ve düşük ücretlerle çalışıyor. 95 bin basın çalışanından 5 bin 700 tanesi sendikalı. 2014 yılında 217 gazeteci darp edildi.Toplumsal olaylarda en çok biber gazını gaeteci yedi.2009-2013 yılı arasında 200 gazeteci cezaevi ile tanıştı. Türkiye basın özgürlüğünde 179 ülke arasında 154.sırada. Bu da bizim utanç kaynağımız.Umarım 2015 yılı Türk medyası için önemli adımların atıldığı bir yıl olur. Bütün gazetecileri kutluyorum.”

MEDYANIN BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Çalışan Gazeteciler Günü’nde kendileri ile gazetecileri biraraya getiren GGC Başkanı İbrahim Ay’a teşekkür etti.

“Değişen günyada ihtiyaçların karşılanmasında gazetecilerin büyük bir rol üstlendiğini biliyoruz” diyen Bakbak, şöyle devam etti:“Görsel ve yazılı basın nasibini aldığı işlerde artı ve eksileriyle bilgi yığını ile karşılaşıyoruz. Değişen yaşantımız içinde medyanın büyük bir önemi vardır.Bilgi yığını içinden doğru ile yanlışın ayırt edilmesinde basın mensuplarına çok büyük görevler düşüyor.Basın mensuplarımızın elinde çok büyük bir güç var ve bu gücü kullanmanın sorumluluğu da çok büyüktür.Atatürk, basın ile ilgili milletin müşterek sesidir diyor.Basını milletin üzerinde bir kuvvet ve mektep olarak göstermiştir.Fedakarlıkla çalışan gazetecilerimiz yeni Türkiye’nin oluşumunda her zaman yanımızda oldu.Bu  düşüncelerle bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

10 OCAK ONUR GÜNÜ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da 10 Ocak’ın gazeteciler için onur günü olduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Bugün, gazetecilerin bir onur günü. Bugün, gazetecilerin sadece yıllık olarak rutin kutkladıkları gün değil., çalışan gazetecilerimizin kalemine sahip çıktığı bir gündür. Bir ülkede başbakanın asıldığı bir tarihte gazeteciler çıkarılan bir yasa ile üç gün arka arkaya gazetelerin çıkarılmadığı, ama çalışanların kalemine sahip çıktığı Türkiye’deki ara rejime başkadırısının bayram günüydü. 10 yıl sonra çalışan gazetecilere yine iş düştü. Bugünün anlamını idrak etmek adına hep birlikteyiz.Demokrasi dışı davranışlardan, monarşik anlayışlardan, totaliter rejimlerden çok çeken bir ülkeyiz. Bu anlayışı gazeteci arkadaşlarımız kabul etmedi ve dik durdu. Gaziantep’te birçok gazeteci kardeşlerimiz, kendi düşüncelerine ya da aynı ideolojik paralelde olan siyasilerin ya da milletveklili ya da bakanların bile demokratik olmayan anlayışlarında dik durduklarını gördüm. Kalemine sahip çıkan, demokrasinin gelişmesi için yazı yazan, tüm arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.”

GAZİANTEP’İN BÜYÜMESİ İÇİN

Gazetecilerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuduğunu dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, hep gazetcilerle bir arada olduklarını hatırlatıp, “Gaziantep’i büyüten haberlerin içinde gazetecilerle bir aradaydık. Zeugma’nın çığlığını dünyaya onlarla birlikte duyurduk.Gaziantep’in büyümesi içinde bulunan gazetecilerimizin emekleri için bütün gazetecilerimize teşekkür ediyorum.Gece ve dostluklar çok güzel, bu dostlukları bir araya getiren değerli GGC Başkanımız İbrahim Ay’a çok teşekkür ediyorum.Gaziantep’i birlikte geliştirmeye devam edelim diyor ve cemiyetimize başarılar diliyorum” şeklinde ifada etti.

BASIN HERKESİN TERCÜMANIDIR

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise

basının herkesin tercümanı olduğunu belirtirken şöyle devam etti:“Bu önemli görevi ifa eden gazetecilerin bu gününü kutluyorum. Bugün gazetecilerle bizi bir araya getiren cemiyet başkanımıza teşekkür ediyorum.Ben Gaziantep’te misafirim. 2,5 yıldan bu yana buradayım. Gaziantep’in bu tarihi misyon ve vazifesinden dolayı bu şehri kutluyorum.Ben gazi şehrimizin İstiklal Savaşı sırasında gösterdiği seferberliği iyi biliyorum.Tarih bunu iyi biliyor.Şu anda da ülke kalkınmasında Gaziantep’in işadamı, çalışanı, siyasetçisi ve idarecisiyle kalkınma seferberliği örneği görüyoruz.Çalışkanlıkta, mertlikte ve yiğitlikte olduğu gibi merhamet ve sevgide de bir örnek davranış var. Bunu takdir etmek gerekir.Biz bu vesile ile Gaziantep’te olduk ve sıkıntılara derman olmaya ç.alıştık. Bögede cereyan eden büyük bir dram var. Bize gelenlerle sınırlı değil, gelemeyenlerle ilgili sıknıtılar da var. Basın da bunları doğru bir şekilde dile getiriyor. Bu anlamda gazetecilerimiz takdir ediyor bugünü idrak ettiğimiz bütün gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum”

GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

DENEYİMLİ GAZETECİLER UNUTULMADI

Törende 8 ayrı kategoride dereceye girenlere hediyeler verildi.Ayrıca gazetecilik mesleğine yarım asra yakın emek veren gazetecilere de onur paleti takdim edildi.

Huzur ve dayanışmanın ön plana çıktığı törene katılanlar, sıra gecesi ekibi eşliğinde gönüllerince eğlendi.

YILIN GAZETECİSİ İSMAİL TUNÇ

Gazetecilerin ayakta alkışladığı an ise, engel tanımayan Gazeteci İsmail Tunç’un yılın gazeteci seçildiğinin anonsuyla yaşandı.Tunç’un isminin anons edilmesiyle salonda bulunanlar, Tunç’u uzun süre ayakta alkışladı.

Konuşmaların sonunda, dereceye girenlere ödüller verildi.

Ödüller ve kategoriler şöyle:

Köşe Yazısı:

  1. Yaşar Özen Hakikat Gazetesi
  2. Yaşar Yavuz Referans Gazetesi
  3. İzzettin Encu Güneş Gazetesi

Mansiyon Hüseyin Küpeli Telgraf Gazetesi

Röportaj

  1. Zahide Yalçın Sert  Güneş Gazetesi
  2. Aslı Emektar Doğuş Gazetesi
  3. Bünyamin Acar Telgraf Gazetesi

Mansiyon Ayhan Duman Denge Gazetesi

Tv Programı:

  1. Mustafa Teke Olay Tv
  2. Mehmet Alıcı Bahartürk
  3. Deniz Yemşenlioğlu Yükselir Kanal 27

Mansiyon Bülent Çulcuoğlu Kanal 5

Haber:

  1. Tuğba Canpolat Oluşum Gazetesi
  2. Gülşah Sert Telgraf Gazetesi
  3. Hakan Esen Hisar Tv

Mansiyon Şinasi İnan İhlas Haber Ajansı

Radyo Programı

  1. Ahmet Atılmış Şirinnar Radyo
  2. Nuri Öksün Zeugma Radyo
  3. Özlem Karıncalı Kent Radyo

Mansiyon Hazal Mercan Fıstık Radyo

Haber Fotoğrafı:

  1. Hasan Kırmızıtaş Doğan Haber Ajansı
  2. Ahmet Özdemir
  3. M. Hanifi Ceber Tutku Gazetesi

Mansiyon Ali Riza Torun Sağlık Dünyası

Spor Fotoğrafı:

  1. Orhan Çiçek Anadolu Ajansı
  2. Mehmet Maşa Güneş Gazetesi
  3. Sedat Torun Telgraf Gazetesi

Mansiyon Metin Faruk Tamer

Sayfa Tasarımı:

  1. Serkan Güler Telegraf Gazetesi
  2. M. İskender Karaca Güneş Gazetesi
  3. Bora Toktaş Sabah Gazetesi

Mansiyon Senaullah İkier

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZETECİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin