GAZİ Magosa’dan GAZİ Antep’e SELAM!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİ Magosa’dan GAZİ Antep’e SELAM!Gazi Magosa’dan Gazi şehre selam getiren Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, rektör yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri ve beraberinde ki heyet Gaziantep Nowotel’de düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensupları ile buluştu.
Nowotel’de düzenlenen kahvaltıya Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak yaptığı konuşmada 68 ülkeden gelen öğrencilerin bir arada yaşadığı ve kültürlerin buluştuğu üniversitede çok sayıda Gaziantepli öğrencinin de olduğunu belirtti.

KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU ÜNİVERSİTE

Gazi Magosa’dan Gazi Antep’e selam getiren Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Öztoprak; “Bizler burada olmaktan çok mutluyuz. Gaziantep bizim için çok önemli bir şehrimiz. Gaziantepli birçok öğrencim oldu. Ben üniversitemiz hakkında sizlere biraz bilgi vermek isterim. Doğu Akdeniz Üniversitesi bünyesinde, Yedi Fakülte İki Yüksek Okul ve İngilizce Hazırlık okulu bulunmaktadır. Burada 50 lisans, 8 Ön lisans, 40 yüksek lisans ve doktora programıyla 68 farklı ülkeden 15.000’den fazla öğrencimiz öğrenim görüyor. Aynı zamanda 35 ülkeden kendi alanlarında uzman 1000’i aşkın öğretim elemanıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 yeni lisans programları, gerçekleştirdiği yeniliklerle ve kalitede zirve hedefi ile Uluslar arası bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gençler rahatlıkla Üniversitemiz tercih edebilir. Bugüne kadar 23.000’nin üzerinde mezun verdik. 2010 Yılında 30.000’nin üzerinde mezun vermenin de haklı gururunu yaşadık. Üniversitemizin çoğunluğu Türkiye’den gelen öğrencilerden oluşmaktadır fakat 3000’nin üzerinde 68 farklı ülkeden yabancı öğrencinin bulunması da bizim için farkındalıktır. Kültürlerin buluştuğu ve en büyük kampuse sahip olan üniversitemize sizleri davet ediyorum. Ayrıca davetimize katılan Milletvekilimize, kaymakamımıza ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Doğu Akdeniz Üniversitesi heyetini Gaziantep’te ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti ve Denktaş’ın ölümü sebebiyle tüm Kıbrıslılara tekrar “başımız sağolsun” mesajını iletti.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Rektör Yrd. Halil Nadiri ve beraberinde heyet basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GAZİ Magosa’dan GAZİ Antep’e SELAM!Rahmetli Denktaş’ın ölmeden iki hafta önce tüm araştırma, arşiv ve kitaplarını Doğu Akdeniz Üniversitesine bağışladı. Bu bilgileri nasıl değerlendireceksiniz sorusu üzerine Öztoprak; “Öncelikle ben böylesine bir emaneti bize uygun gören Denktaş’ı rahmetle anıyorum. Bu bizi çok duygulandıran ve gururlandıran bir mirastır. Biz bu mirasa elbette sahip çıkacağız ve değerlendirmeler neticesinde kamuoyu ile paylaşacağız. Kıbrıs tarihini belki birçok insanımız bilmiyor ve bu konuda geçte kaldık. Kıbrıs tarihini çok yakından ve doğru kaynaklardan öğrenecek ve öğreteceğiz. Bu anlamda Rahmetli Denktaş’ın çalışmaları bize ışık tutacak. Arşive zarar gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Dijitaj ortama aktarımını sağlayacak ve daha sonra değerlendirmede bulunacağız” dedi.
Basın mensupları ile sohbet havasında geçen kahvaltıdan çok memnun kaldıklarını belirten Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Nadiri  katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

GAZİ Magosa’dan GAZİ Antep’e SELAM!
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİ Magosa’dan GAZİ Antep’e SELAM!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin