GAZİANTEP’İN HANIM AĞASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN HANIM AĞASIBeş çocuğu ve kayınvalidesi ile yaşam mücadelesi veren Sultan Sayar, Gaziantep’te bir ilke imza atarak oto yıkama açtı.

Eşi öldürüldükten sonra 5 çocuğu ve kayınvalidesi ile hayata tutunmaya çalışan Sayar erkeklere taş çıkartırcasına oto yıkama açarak ekmeğini kazanmaya başladı.

GAZİANTEP’İN HANIM AĞASI

Beş çocuk annesi ve henüz otuz üç yaşında olan Sayar, geçimlerini sağlamak için kolları sıvadı. Birçok yerde temizlik işçisi olarak çalışan fakat bir türlü tutunamayan Sayar oto yıkama açmaya karar verdiğinde yakınlarının tepkisi ile karşılaşsa da kafasına koyduğunu yaptı ve mücadelesini kazandı.

ÇOCUKLARIM BANA HANIM AĞA DİYOR

Oto yıkama işini erkeklerden daha iyi yaptığını belirten Sayar, “Eşim öldürüldükten sonra 5 çocuğum ile kaldım. Çocuklarımın nafakası için bir şeyler yapmam gerekiyordu ve biliyorsunuz ki kadının Türkiye’de ve özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çalışması gerçekten çok zor. Ama oturmakla olmuyor, sonuç itibariyle 5 çocuğum ve birde annem olmak üzere toplam 6 kişi benim elime bakıyor. Bende kendi işimi yapmaya karar verdim. İlk kurduğumda sermayem yoktu, makinelerin ilk taksitini dayımın oğlundan aldım ve sonraki taksitleri ben kazanarak ödedim. Allah’a şükür ekmek paramı alın terimle kazanıyorum. Çocuklarım bana Hanım Ağa diyor. Ben onların rızkını kazanmak ve onlara bakmakla yükümlüyüm. Hatta önceleri annemde karşı çıktı. Erkek işini yapamazsın dediler ama ne var ki tüm bunlara ve her şeye rağmen kazandım. Kimseye muhtaç olmadan, aileme bakmak benim için onur verici. Bu devirde insanlar dilenirken ve çalışmaktan kaçarken ben bu insanlara nasıl olursa olsun, ne iş olursa olsun yapılabileceğini kanıtladım. Ben çocuklarımı Hanım Ağasıyım” dedi.

GAZİANTEP’İN HANIM AĞASIİŞİMİ BÜYÜTMEK İSTİYORUM

İşlerinin çok iyi olduğunu ama daha çok büyümek ve işini geliştirmek isteyen Sayar yetkililerden destek beklediğini belirterek; “Çok şükür ekmek paramızı çıkarıyoruz, müşterilerimize de en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bilmeden gelen müşterilerimiz önce çok şaşırıyor, tuhaf geliyor ancak daha sonra takdir ediyorlar. Verdiğimiz hizmetten memnun kalan  müşterilerimiz tekrar geliyor. Tabi ki araba yıkamak, ev temizlemeye benzemiyor, bazı teknik detayları öğrenmemiz gerekiyor. Önceleri çok zor gelmişti ama daha sonra alıştım. Amacım ileriki zamanlarda işimi büyüterek daha güzel yerlerde, daha güzel şartlarda iyi bir dükkan açarak, elaman çalıştırmak ve büyümek. Bu konuda biraz desteğe ihtiyacımız var. Tüm Gazianteplileri işletmemize bekliyoruz. Arabalarını itina ile temizleyeceğimizden hiç şüpheleri olmasın” dedi.

KIZIMIN KADERİDE BENİMKİNDEN FARKSIZ

Sultan Sayar’ın annesi ise kızının oto yıkamacı olarak çalışmasını önceleri çok garipsediğini ancak sonradan alıştığını belirterek kendisi ile gurur duyduğunu söyledi. Anne Sayar, “Bende eşimi çok erken yaşta kaybettim ve sekiz çocuğuma bakmak zorunda kaldım. Eskiden kadının çalışması hele de bu memlekette çok zordu. Ama yapmadığım iş kalmadı. Sekiz çocuğumu da okutup büyüttüm. Sultanımın da kaderi benikisi gibi olunca bazen çok üzülüyorum. Çünkü benim diyen erkeğin yapamadığı bir işten ekmek parası kazanıyor. Kendimde çok mücadele verdim ne kadar zor olduğunu biliyorum, kıyamıyorum evlat işte” diyerek her konuda kızının  arkasında olduğunu belirtti.

Sayar, Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya ve diğer yetkililere de araçlarını Sultan oto yıkamada yıkatmalarını tavsiye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN HANIM AĞASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin