GAZİLİK UNVANINA YAKIŞIR SERGİ GAMEK’TEN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİLİK UNVANINA YAKIŞIR SERGİ GAMEK’TENGaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK), yılsonu resim sergisini Gaziantep’e “Gazi”lik unvanın verilişinin 93’cü yıldönümüne getirerek faaliyetine önemli bir anlam yükledi.

Bünyesinde bulunan öğrencilerin bir yıl boyunca yaptığı Ebru, hat, tezhip, minyatür, ahşap boyama, kara kalem, mozaik ve yağıl boyadan oluşan el sanatları sergisi Bayazhan Kent Müzesi’nde görücüye çıktı.

Sergi için Bayazhan Kent Müzesi’nde bir tören düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bu serginin Gaziantep’in “Gazilik” unvanın veriliş yıldönümüne gelmesinin çok anlamlı ve güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti. Güzelbey, bu güzel günde önemli bir kültür etkinliğini yapmanın sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Güzelbey, “Bugün burada 116 eseri vatandaşlarımızın görücüsüne çıkardık. Göreve geldiğimiz günden buyana kültür ve sanat alanında önemli bir yol kat ettik. Meslek öğrenmek kursunda her türlü desteği gençlerimize ve çocuklarımıza verdik. Meslek sahibi olma isteği mahalledeki suça eğimli çocukların oranını düşürdü. İnsanların meslek öğrenmeleri kentimizin kalkınmasına büyük bir katkı sağladı.” diye konuştu.

GAZİLİK UNVANINA YAKIŞIR SERGİ GAMEK’TEN

2013 yılında açılan kurs sayısının 281 adet olduğunu dikkat çeken Güzelbey, buradan 15 bin kişiye yakın kişinin kursa katılıp sertifika sahibi olduğunu açıkladı. 5 eğitim merkezinde 60 branşta 85 bin 743 kişiye eğitim verildiğini dile getiren Başkan Güzelbey, göreve geldikleri günden buyana da 100 binin üzerinde vatandaşa meslek kursu verdiklerini ve birçoğunu da meslek sahibi yaptıklarını belirtti. Burada en büyük gayretin kurs çalışanlarının ve öğretmenlerinin olduğunu belirten Güzelbey, bu kurslara güvenip gelenlerin çok yararlı birer iş yaptıklarını aktardı.

GAZİLİK UNVANINA YAKIŞIR SERGİ GAMEK’TENGaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan ise, GAMEK’in bu kursunun önemli bir kültür faaliyeti olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2,5 yıldan buyana Gaziantep’te görev yaptığını, bu süreç içinde bir çok sanatsal sergi ve açılışlarda bulunduğunu belirten Alkan, bugünkü açılışın Gaziantep’in Gazilik unvanının veriliş gününe denk gelmesinin, serginin anlamını daha da arttırdığını vurguladı.

Vali Yardımcısı Alkan, eşinin de bir resim sanatçısı olduğunu, kendisinin de ara sıra şiirler yazdığını ifade ederek, sanat ve kültür faaliyetlerine yakın birisi olduğunu kaydetti.

Sergide; ressam Mustafa Bencan’ın canlı performans ile kara kalem resim çalışması programa katılanlar tarafında ilgiyle izlendi. Program sonrası ressam Mustafa Bencan Başkan Asım Güzelbey’e Atatürk ve Türk bayrağının olduğu resimli bir tablo hediye etti.

Resim sergisine Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve eşi Derya Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Genel Sekreter Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve GAMEK kursiyerler ile çalışanları katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİLİK UNVANINA YAKIŞIR SERGİ GAMEK’TEN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin