GAZİANTEP’İN TEMMUZ AYI İHRACATINDA YAVAŞLAMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN TEMMUZ AYI İHRACATINDA YAVAŞLAMAGaziantep’ten, Temmuz ayında yüzde 18 oranında düşüşle 460 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’ten bu yıl Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında düşüşle toplam 460 milyon 100 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Konukoğlu, Gaziantep’in en fazla ihracat yapan ilk on il arasında yerini koruduğunu ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

‘’Bu yıl Ocak-Temmuz dönemi dikkate alındığında Gaziantep ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 oranında artarak 3 milyar 753 milyon 521 bin dolara ulaştı.  2013 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise Gaziantep’ten 3 milyar 706 milyon 492 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı.’’

Türkiye’nin yer aldığı coğrafyadaki önemli gelişmelere işaret eden Konukoğlu, en büyük pazarlarından Irak’ın yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde devam eden sorunlar nedeniyle ihracatta kan kaybı olduğunu, ayrıca Ramazan Bayramı tatili etkisiyle ihracatta yaşanan kaybın arttığını bildirdi.

Konukoğlu, önümüzdeki dönemle ilgili olumlu beklentilerini koruduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’Özellikle Ortadoğu kaynaklı bu ihracat kayıplarını inşallah kısa zamanda telafi ederek, tekrar yükseliş ivmesini yakalayacağız. Gaziantepli işadamı çalışkandır. Zorluklar karşısında işine daha çok dört elle sarılır;  yatırım yapmaya, üretmeye, hedefine doğru ilerlemeye devam eder. İhracatçılarımız, bölge ülkelerinde yaşanan riskleri azaltmak için yeni pazarlara girecektir. En önemli pazarlarımızdan AB ülkelerinde iyileşme ve alternatif coğrafyalarda yakalayacağı başarı ile ihracat rakamlarımız büyüyecektir. Bölgemizdeki çatışmaların da sona ermesiyle buraya ihracat tekrar canlanacaktır. Yaşanan bu zorlu dönemde ihracatçılarımız ellerinden geleni yapıyor, Sanayi Odası olarak onlara destek vererek önlerini açmaya devam ediyoruz.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN TEMMUZ AYI İHRACATINDA YAVAŞLAMA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin