GAZİANTEP’İN TURİZM MASTER PLANI ÇIKARILACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN TURİZM MASTER PLANI ÇIKARILACAKGaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) Yıllık Olağan Mütevelli Kurul Toplantısı Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı ile Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, HÜRSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kasım Fincan, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, GAGİAD Başkanı Taner Özdurak ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı.

Gaziantep’in eğitim alanındaki sorunları ve ekonomisinin yanı sıra bölgedeki turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, özellikle Aşağı Fırat Havzası’nın turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca bölgedeki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine olanak sağlamak ve bu yönde üretilecek projelere ışık tutması amacıyla bölgenin master planının çıkarılması yönünde karar alındı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep’in tarihi ve turistik eserler bakımından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi için yeni projeler üretilerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Ata, “Kent olarak bu potansiyeli ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli bir argüman olarak kullanmak durumundayız. Bunun için de turizmi geliştirmeye yönelik üretilecek yeni projeleri en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve dünyada eşine ender rastlanır tarihi eserlere sahip olan kentimizdeki turizm potansiyelini değerlendirmemiz halinde yılda en az 1,5-2 milyon turisti şehrimize çekebiliriz. Bu da kentimizle birlikte, bölge ve ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN TURİZM MASTER PLANI ÇIKARILACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin