GAZİANTEP’İN AÇIK ALIŞ VERİŞ MERKEZİ NERESİ OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN AÇIK ALIŞ VERİŞ MERKEZİ NERESİ OLACAKGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Caddeleri’nin kentin yeni açık alış veriş merkezi olacağını söyledi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, buradaki esnaf ile uzun bir pazarlığın ardından sokak yenilemeye başladıklarını ve neticede başarılı olduklarını belirtti. Alış verişin kalbinin buralar olduğunu ifade eden Başkan Güzelbey, “Buranın müşterisi ayrı, alış verişi ayrı. Buranın esnafını AVM’lere götüremezsiniz. AVM’lerdeki esnafı da buraya getiremezsiniz.” dedi.

Yenileme çalışmaları için 22 milyon lira bütçe ayırdıklarını vurgulayan Güzelbey, buranın müşterisinin genel anlamda kent dışından gelecek insanlardan oluşacağını belirtti. Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş ve ilçelerden gelecek insanların Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım caddelerinde alış verişlerini gönül rahatlığı ile yapacağını aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, “Buradaki esnaf artık müşteri kaybediyordu. Biz de burada görüntü olarak hem bir bütünlük olsun hem de esnafımız müşteri kaybetmesin diye bir proje başlattık. Burası tam bir ödül alacak proje oldu.” diye konuştu.

Bu üç caddede yaptıkları çalışmaların esnafa önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Güzelbey, şunları söyledi: “Dükkanların hepsini tek tipe boyadık, üzerlerindeki fazlalıkları yıktık ve üzerlerini tentelerle kapattık. Dükkânların kepenklerini kumanda ile açılır kapanır yaptık. Tabelaların hepsini tek tip yaptık. Gaziler caddesinin devamındaki Balıklı Parkı’nı da yeniledik ve burayı meydan yaptık. Balıklı’ya gelen otobüsler eski Adliye binasının bitiminden dönüp gidecekler. Dolayısıyla burası da bir meydan olacak. Çünkü kentler meydanları ile anılıyor. Biz de Gaziantep’in meydanının çok olmasını istiyoruz.”

GAZİANTEP’İN AÇIK ALIŞ VERİŞ MERKEZİ NERESİ OLACAK
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN AÇIK ALIŞ VERİŞ MERKEZİ NERESİ OLACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin