GAZİANTEP’İN HİDROJEN VE GÜNEŞ ARABALARI YOLA ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN HİDROJEN VE GÜNEŞ ARABALARI YOLA ÇIKTIHer yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen FormulaG yarışlarının 9.su ve Hidromobil yarışlarının 7.si 24-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında İzmit Körfez yarış pistinde düzenlenecek.

Tübitak, Marmara Araştırma Enstitüsü’nde kurduğu bor araştırma Merkezi’nde bor konusunda araştırmalar yaparken bir taraftan da popüler uygulamalarla halk katmanlarına bor un ve hidrojen enerjisinin önemini anlatmaya çabalamaktadır. Bu çabaların bir parçası olarak üniversitelerin çeşitli bölümleri arasında özellikle mühendislik fakültesi makine, elektrik & elektronik, fizik, kimya, inşaat ve endüstri mühendisliği bölüm öğrencileri arasında hidrojenle tahrik edilen minik test arabaları yapmalarını teşvik etmekte, bu araçların yarıştırıldığı yarışlar tertip etmektedir. Bu yarışlar serisi son 9 yıldır her yaz tekrarlanmakta olup 2013 senesi yarışları, 2012 de olduğu gibi İzmit körfez yarış pisti’nde 24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde yapılacaktır. Bu yarışlar serisinde yine çok önemli bir yenilenebilir enerji olan güneş enerjisi ile hareket eden test araçları da ayrı bir kategoride yarışmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi bu yarışlara en başından beri ilgi duymuş ve çeşitli öğrenci kulüplerinde kulüp etkinliği olarak hidrojen ve güneş enerjisi ile hareket eden test otomobilleri yaparak yarışlara katılmıştır.

GAZİANTEP’İN HİDROJEN VE GÜNEŞ ARABALARI YOLA ÇIKTIProje liderleri yaptığı açıklamada: “ 3 adet test aracı 19 Ağustos 2013 pazartesi günü öğlen saatlerinde Eyüp Lojistik firmasının temin ettiği bir treyler ile İzmit’e doğru yola çıkmıştır. Eyüp lojistik, TÜBİTAK yarışmalarına her zaman ilgi duymuş ve öğrencilerin yaptığı arabaları yarış merkezine kendi treylerleri ile ücretsiz olarak götürmüş ve getirmiştir. Firma yetkilileri daha da önemli bir adım atarak önümüzdeki yılın, yani 2014 senesi yarışlarının Gaziantep’te yapılmasını önermişler ve bunun organizasyonu için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Eyüp Lojistik yetkilileri önümüzdeki 20 yıl içinde hissedilmeye başlanacak olan enerji açığı için alternatif enerji çalışmalarını desteklemektedir”

Araçların ana sponsoru Gaziantep Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Fonu’dur. Bu projeye destek veren  kuruluşlarımızın başlıcaları   TÜBİTAK, Sanko Holding,  Eyüp Lojistik, Beckhoff, Vicem Yacht, Royal Halı, Hemaks Makine, Jakarsan , Enova Teknoloji, Fizik Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Lifmak Makina, ZÜSİM ve Biltek Mühendislik firmalarıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN HİDROJEN VE GÜNEŞ ARABALARI YOLA ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin