GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN 93. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN 93. YILI TÖRENLERLE KUTLANDIGaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı törenlerle kutlandı.

Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan etkinlik, bando ve  Mehteran eşliğinde katılımcıların yürüyüşüyle Şehitler Abidesi’nde tören atışı ve Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in dua okumasıyla devam etti. Ardından Dokurcum Meydanı’na geçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 93 yıl önce bugün bir destan yazıldığını, Gaziantep Kalesi’nin bu destana şahitlik ettiğini söyledi.

1915 yılında 1. Dünya Savaşı’ndan sonra ihtilal devletlerinin Anadolu’yu işgal ettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN 93. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

“Onların hesabına göre açlık vardı, yoksulluk vardı, cephane hiç yoktu, top yoktu, tüfek yoktu, işleri çok kolaydı. Ama milletimizin, hemşerilerimizin, atalarımızın ve dedelerimizin ‘Allah aşkını, bayrak aşkını, vatan aşkını’ hesaplayamadılar. Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır, hesabını yapamadılar.“

Yavuz Bülent Bakiler’in “Ben Antepliyim, Şahinim Ağam hey, Mavzer omzuma yük, yumruklarımla dövüşeceğim, yumruklarım memleket kadar büyük” sözünü hatırlatan Şahin, işgalin 11 ay sürdüğünü dile getirdi.

BÜYÜK ZAFER KANLA, İMANLA, AŞKLA YAZILDI

Savunma esnasında çekilen sıkıntıları anlatan Şahin, “Her evde bir şehit, bir gazi, ama yüreklerindeki aşk birleşti, karanlık güçlerin karanlığını aydınlattı. Emellerine  ulaşamamak için büyük bir gayret gösterdi. Ve hamdolsun büyük zafer, büyük destan kanla yazıldı, imanla, aşkla yazıldı. Bizi Antepliyim dedirten bütün atalarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde kahraman Gazianteplilere yazdığı telgrafı okuyan Şahin, gençlere hitap ederek, çok güzel bir manevi miras bıraktıklarını vurguladı.

“Bu ataların, dedelerin çocukları, kilimciler halı tezgahlarıyla 200 ülkeye halı ihracatı yapıyorlar” diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“O gün elindeki demirle inovasyon yapan atalarımız, dedelerimiz, cephane üretenler bugün makine üretiyor. Bugün dünyadaki rekabeti, ekonomik kalkınmayla, hukuk devletiyle, ileri demokrasiye gitme yolculuğuyla taçlandırıyor. Sizler bu bayrağı bizden alacak ve alyızdızlı bayrağımızı göklere taşıyacaksınız. Aynen Mustafa Kemal Atatürk’ün bize güvendiği gibi, bizim de çocuklarımıza ve gençlerimize güvenimiz tamdır. Bu şanlı, şerefli tarihimizle övünüyoruz.”

Öte yandan farklı okullarda gelen öğrencilerin şiir okuduğu törende, halk oyunları grubu gösteri yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Grubu, sahne aldı.

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi’nin Gaziantep’in Kurtuluşu dolayısıyla düzenledikleri yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, CHP Milletvekili Ali Serindağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN KURTULUŞUNUN 93. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin