GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ’NE 4 BAKAN BİRDEN KATILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ’NE 4 BAKAN BİRDEN KATILDI

Gaziantep Sanayi Odası’nın geleneksel ‘’Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’,  4 bakanın birden katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, ödül alan sanayicileri tebrik ederek, ‘’Sanayinin başkenti olan bu güzel şehir, kutup yıldızı görevini de yapıyor. Bu şehir huzurluysa ve üretiyorsa; Türkiye huzurludur, üretmektedir’’ dedi.

Gaziantep’in başarısına dikkati çeken Şahin, şunları söyledi:

‘’Sanayiden gelen mühendis bir kardeşiniz olarak, bu rakamların hiç de kolay gerçekleşmediğini biliyorum. Alın terinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Paradan para kazanmadan daha zorunu tercih ettiğiniz için,  aş ekmek ürettiğiniz için, istihdam yarattığınız için ülkem ve şehrim adına müteşekkirim.’’

Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak; garibin yaşam kalitesini yükseltmek, huzuru, barışı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak, sosyal devleti sağlamak, zengin ile fakir arasındaki farkı kapatmak için çalıştıklarını belirtti.

AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklandığını anımsatan Şahin, ‘’Dün, belediye başkanlarının açıklandığı toplantıdaydık. Onlarca şehrin içinde yalnızca bir şehre söz hakkı verildi. O de değerli Başkanım Asım Güzelbey’di. Kendisine ve bütün ekibine, yerel kalkınmada gösterdiği başarı için çok teşekkür ediyorum. Zirvede bırakmanın onurunu, bütün salona hissettirdi.  En büyük makam bu şehirde bulunmak, bu şehre hizmet edebilmek, sizlerin hizmetkarı olabilmek. Biz aşkla şevkle, sizlerin hizmetinizde olmaya adayız’’ şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ’NE 4 BAKAN BİRDEN KATILDIBİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI NİHAT ERGÜN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de konuşmasında, ödül alan sanaicileri kutlayarak,  ‘’Gaziantep’in yıldızları, Türk sanayisine yol gösterme işlevini de gerçekleştirmektedir. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum’’ dedi.

Gaziantep’in 2023 yılında belirlediği 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama hedefine ulaşabileceğini belirten Ergün,  şunları söyledi:

‘’Ama marka patent sayısını artırarak ve yüksek katma değerli ürün oluşturarak varabilir. Yeni ürünler, yeni pazarlar olmalı. Yeni ürünler, katma değerli yüksek teknolojik ürünler olmalı. O zaman 30 milyar dolar ihracatı yakalayabiliriz. Onun yolu da Ar-Ge çalışmalarından geçiyor. Bize düşen size yardımcı olmak, altyapısını hazırlamak. Biz de Ar-Ge altyapısını ve organize sanayi bölgelerinin altyapısını hazırlamaya devam ediyoruz.’’

İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER

İçişleri Bakanı Muammer Güler de konuşmasında, Gaziantep’in bugün geldiği noktayı gururla izlediğini ifade ederek, ‘’Artık 2023 hedeflerini koydu. Gaziantepli işadamları inşallah onu da başaracak. Bugün yıllardır yarattıkları katma değerle, yaptıkları projelerle, gerçekleştirdikleri ihracatla, ödedikleri vergiyle bu ödüle layık olduklarını bir kez daha ortaya koydular’’ dedi.

Bütün bu hizmetlerin yapılabilmesinin, istikrar ve huzur ortamı gerektirdiğine işaret eden Güler, bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın çok önemli görevi olduğunu kaydetti.

‘’Çözüm sürecinin, bu gelişmelerdeki payını da ihmal etmemek lazım’’ diyen Bakan Güler, artık Türkiye’de her şeyin demokratik ortamda yürüdüğü bir döneme girildiğine dkkati çekti.

Güler, Gaziantep’in hizmetlerini önümüzdeki dönemde daha ileriye götüreceğine inandığını belirterek, sözlerini tamamladı.

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında,  Türkiye’de son 11 yılda ulaşım ve iletişim altyapısı adına önemli çalışmalar yapıldığını belirterek,  şunları söyledi:

‘’Bunu en iyi görenler sizlersiniz. Çünkü siz üretiyorsunuz, siz satıyorsunuz ve Türkiye’nin ekonomisini ayakta tutuyorsunuz. İstihdamına büyük katkı sağlıyorsunuz. Bu işlerinizi daha güzel yapabilmeniz için biz de elimize gelen gayreti gösterdik. 80 yılda yapılan 6 bin kilometrenin üzerine, 17 bin kilometre yol koyduk. Bu bir rekordur.

Dünyada kriz bütün hızıyla devam ederken, Türkiye’de yol yapımı, altyapının geliştirilmesi aynı hızla devam ediyor. Türkiye’nin krizi hissetmemesinin arkasındaki en önemli özellik, yatırımların hız kesmeden devam etmesidir. Bu sizin moralinizi de artırdı, kriz algısının insanımızın zihnine girmemesine sebep oldu. 11 yılda Türkiye’de ulaşıma, iletişime 212 milyar lira yatırım yaptık. Hayaller bir bir gerçeğe dönüştü. ’Eğer bir ülkede istikrar varsa, güçlü siyasi irade varsa, güven varsa o ülke büyür. Türkiye son 10 yılda sürekli büyümesini sürdüren beş ülkeden birisi. Bundan ülkemiz, insanımız kazandı, gelecek nesiller kazandı.’’

‘Gaziantep’in devletten bir şey beklemeden, kendi dinamikleri ile kalkınma hamlesini sürdürdüğüne vurgu yapan Yıldırım, ‘’Gaziantep çalışıyor, üretiyor, boşa geçirecek vakti yok. Havalimanının, yollarının, kapılarının açık olması lazım. Sanayicimizin, ticaret erbabımızın önünü açık olması lazım’’ sözlerine yer verdi.

GSO Başkanı Adil Konukoğlu’nun bakanlığından taleplerine değinen Bakan Yıldırım,

Dörtyol-Hassa Tünelinin proje ihalesinin yapıldığını ifade ederek, ‘’Devletin kayıtlarına girdi, korkmayın’’ diyerek projeye desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu sıralamasında ilk 500’e giren ve ikinci 500’e giren; Ar-Ge Gaziantep Atılım Projesi’ne katkıda bulunan; Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına giren; en fazla marka, patent ve faydalı model tescili yaptıran toplam 69 firmaya ödülleri dağıtıldı.

Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, GSO Onursal Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ’NE 4 BAKAN BİRDEN KATILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin