GAZİANTEP’TE FİŞLENEN İŞ ADAMLARI MECLİS’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’TE FİŞLENEN İŞ ADAMLARI MECLİS’TE MHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Gaziantep’te fişlenen iş adamlarını ve şirketleri sordu.

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, son dönemde Gaziantepli birçok işadamının fişlendiği yönünde bazı medya organlarına da yansıyan haber ve iddialarla ilgili olarak cevaplanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Yalçın,  bazı işadamlarına baskı uygulandığını ve tehdit edildiklerini dile getirdi.

İşte Yalçın’ın soru önergesi;

17.11.2014

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıda belirtilen sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Halen anılan ilimizde Sanayi Odası, Ticaret Odası veya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı işadamlarının toplam sayılarının bağlı bulundukları odalara ve meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır?

  1. Son dönemde anılan ilimizde faaliyet gösteren işadamlarının fişlenerek idari ve/veya siyasi baskı altına alınmak istendikleri yönünde medyaya da yansıyan haberler ve iddialar doğru mudur? Doğru ise iş adamları hangi gerekçelerle fişlemeye tabi tutulmaktadırlar?
  2. Anılan ilimizde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarının toplam sayılarının yıllara göre dağılımı nasıl olmuştur? Anılan dönemde fişlemeye tabi tutulan işadamlarının fişlenme gerekçeleri nelerdir?
  3. Anılan ilimizde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarından ilk 50 kişinin isimleri veya şirketleri hangileridir?
  4. Anılan ilimizde haklarında fişleme yapılan işadamlarının Bakanlığınız yetkilileri ya da il/ilçe yöneticileri aracılıklarıyla, AKP il ve ilçe teşkilatları ile AKP’li yöneticilerin bulunduğu vakıf ve/veya derneklere ayni veya nakdi yardım yapmaya zorlandıkları, aksi takdirde ticari itibarlarının yok edileceği yönünde tehdit edildikleri iddiaları doğru mudur?
  5. Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ile ülkemizin içeride ve dışarıda itibar kaybına yol açan bu hukuk ve çağ dışı uygulamalardan kurtarılmasına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE FİŞLENEN İŞ ADAMLARI MECLİS’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin