GAZİANTEP’TE YAŞAYAN EGELİLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’TE YAŞAYAN EGELİLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTUGaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( GEFEDER)üyeleri,  Gaziantep Üniversitesi Seyir tepe Restoranda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER) tarafından düzenlenen yemeğe Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı, Zirve Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. Cumhur Kılınç, GEFEDER Başkanı Mezine Sırakaya ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Seyir Tepe Restoranda düzenlenen yemekte konuşma yapan GEFEDER Başkanı Mezine Sırakaya, Gaziantep’te on binden fazla Egelinin yaşadığını belirterek amaçlarının gelenek görenek ve kültürlerini yaşatmak olduğunu belirtti.

“ARTIK GAZİANTEPLİLERDE ZEYBEK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYOR”

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan dernek faaliyetlerini slayt gösterisi halinde üyelere izleten Sırakaya,  “ çok kısa zamanda çok işler başardık. Gaziantep’te yaşayan Egeliler olarak Şehitkâmil Halk Eğitim merkezi ile ortaklaşa açtığımız kursta 68 kursiyerimizi mezun ettik. Kursiyerler Zeybek kültürünü öğrenerek Ege yöresine ait halk oyunlarını başarıyla öğrendi.Artık Gaziantepli kardeşlerimizde zeybek kültürünü bizimle birlikte yaşıyor ve öğreniyorlar. Harmandalı, Kerimoğlu ve Zeybek oyunlarımızı belki de bizden daha iyi öğreniyorlar. Yeni kursumuz Eylül ayında açılacak. Ben hepinizden bu tür faaliyetlere iştirak etmenizi ve destek vermenizi rica ediyorum. Organizasyonlarımız ve çalışmalarımız devam edecek. Önümüzde ki süreçte öncelikle ege yemekleri festivali yapmayı planlıyoruz. Güneydoğu’nun yemek kültürü muhteşem ancak bizim yemeklerimizde bir o kadar lezzetlidir. Ege yöresi kültürünü tanıtmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Bu akşam İftar yemeğimize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

“GELENEKLERİNE BAĞLI BİR TOPLUM”

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu yemeği düzenleyenlere teşekkür ederek, “ Bir Egeli olarak burada olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Aslında Güneydoğu ile ortak noktamız çok fazla. Mesela  Manisa’da ki kutnu kumaşı geleneği Gaziantep kültüründen gelmektedir. Ortak değerlerimiz ve ortak kültürümüz var.Ben bakanlık merkez teşkilatında 13 yıl görev yaptım. Ben sizlerle olmaktan çok mutluyum. Gaziantep’te birçok uygarlık yaşamış. Gaziantep’in en takdir ettiğim tarafı geleneklerine bağlı bir toplum.  Gaziantepliler de geleneklere sahip çıkıyor ve yaşatmaya çalışıyor. Yöremizin gelenek ve göreneklerini burada sürdürebilmek, burada yaşatabilmek, Antep kültürüyle harmanlayabilmek bunu da sizlere gösterebilmek bizim açımızdan bir zevk unsuru diye düşünüyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’TE YAŞAYAN EGELİLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU“ANNEMİN ÜÇ ETEĞİ GAZİANTEP KUTNU KUMAŞINDAN DİKİLMİŞ”

SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Gaziantep’e geldikten sonra Gaziantep kültürünü biraz okuyup öğreneyim dedim. Derler ya “gittiğin yerin bir gözü körse bir gözü sensin orda” İnanır mısınız bizim ege yöresinin kültüründen çok çok farklı değil. Biz Toros Yörükleriyiz. Karakeçili’yiz. Onlar Torosların bu tarafında kalmışlar, bizimkiler gitmişler Torosların öbür ucuna yerleşmişler. Aslında kültürler arasında çokta fark yok. Biliyor musunuz benim annemin gelinliği üç eteği Gaziantep’in kutnu kumaşından yapılmış. Bizim yörede ki tüm üç etekler Gaziantep kumaşından yapılmıştır. Farklı kültürlerden gelmiyoruz farklı insanlar değiliz ben Gaziantep’i çok sevdim. Sizlerle birlikte olmaktan çok onur duydum. Tekrar bir araya gelmek umuduyla hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE YAŞAYAN EGELİLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin