GAZİANTEP, “DOMOTEX GAZİANTEP-TURKEY”YE HAZIRLANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP, “DOMOTEX GAZİANTEP-TURKEY”YE HAZIRLANIYORGaziantep Makine Halısı Fuarı Mayıs 2015’te “Domotex Gaziantep-Turkey” adı altında organize edilecek ve daha fazla uluslararası nitelik kazanacak. Artık her yıl Mayıs ayının son haftası “Dünya Halı Haftası” olarak kutlanacak.

26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başta olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası’nın (GHO) işbirliğinde Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı 2015 Mayıs ayında Domotex Gaziantep-Turkey adı ile düzenlenecek.

Dünya halı üretiminin lideri Gaziantep ile dünyanın uluslararası halı fuarında lider markası olan Domotex olmak üzere iki dünya liderini buluşturan Domotex Gaziantep, Gaziantep’te ilk yılında elde ettiği büyük başarı sonucundaTürkiye’de makine halısı üreticilerinin en önemli buluşma noktası olduğunu kanıtladı. Bu başarının ve var olan potansiyelin değerlendirilmesi sonucunda fuarın önümüzdeki yıl yine Gaziantep’te “DOMOTEX GAZİANTEP-TURKEY” ismi ile daha geniş katılımlı ve uluslararası nitelikte düzenlenmesine karar verildi.

Mayıs ayının son haftası “Dünya Halı Haftası” olacak

Fuara ilişkin görüşlerini dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık:”Gaziantep halının üretim üssü, sektörün dünya lideri. Sektör Ar-Ge’ye, teknolojiye ve inovasyona yaptığı yatırımlar ile her geçen gün daha da güçlenmekte, kalitesi ile ihracatta metrekare fiyatını artırmakta. Gaziantep  artık halıda dünya trendini belirleyen bir noktaya ulaştı.  Yılda ortalama 300 milyon metrekare halı ile dünyada üretilen parça halının yüzde 57’sini üreten bir dünya deviyiz. Böylesine güçlü bir sektörü güçlü bir fuar şirketi ile buluşturarak hem Gaziantep hem sektör için önemli bir başarıya imza attık. Çok kısa bir hazırlık süresi neticesinde elde ettiğimiz başarıyı önümüzdeki yıl daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Çünkü şimdiden çalışmaya başladık, bu yıl edindiğimiz tecrübelerimiz ışığında başarımızı yukarıya taşıyacağız. OFM’de 3.holün açılması konusunda da girişimlerimizi sürdürüyoruz. Eğer bu konuda başarılı olursak 2015 yılında daha fazla katılımcıyı ağırlama imkanı bulacağız. Sektör temsilcilerinin de tercihi doğrultusunda fuarımızı  2015 yılında da Mayıs ayında gerçekleştireceğiz. Artık her yıl Mayıs ayının son haftası dünya halı haftası olarak kutlanacak ,” dedi.

Konuya ilişkin olarak Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel: “Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ekibi olarak DOMOTEX Fuarını bu yıl halı ticaretinin ana merkezinde düzenlemiş olmaktan çok mutluyuz. Her zaman katılımcı ve ziyaretçilerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye çalışıyor ve ortaklarımızla da pazar araştırmaları yapıyoruz. Bu araştırmalar sonucu bu yıl makine halısı  sektörünü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde buluşturmaya karar verdik ve bu kararın tüm ilgili tarafları memnun ettiğini gördük. Bu sene tüm katılımcılar özellikle ulusal ve uluslararası ziyaretçilerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Gelecek yıldan itibaren “Domotex Gaziantep-Turkey” olarak katılımcı bazında da uluslararası ve daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz,” dedi.

GAZİANTEP, “DOMOTEX GAZİANTEP-TURKEY”YE HAZIRLANIYORDomotex Gaziantep’te 159 Katılımcı, 7.402 Profesyonel ile Buluştu

Bu yıl Domotex Gaziantep’te, hem tanıtım faaliyetleri ekseninde yazılı ve görsel basınla kurulan işbirlikleri, hem de yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen hedefe dönük ziyaretçi organizasyonları neticesinde 4 aylık kısa bir hazırlık sürecine rağmen katılımcı ve ziyaretçi sayısı açısından olumlu sonuçlar elde edildi.

Fuara Türkiye, Belçika, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan’dan olmak üzere toplam 159 firma katılım gösterdi. Firmaların 22.275 m2 alanda makine halıları ve yan sanayi ürünlerini sergilediği Fuar, üreticilerin inovasyon yarışına sahne oldu.Birçok marka ilk kez bu Fuarda sergiledikleri yeniliklerle büyük ilgi gördü.4 gün süren fuarda katılımcılar Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Suudi Arabistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden 7.402 profesyonel ziyaretçi ile buluşma şansı yakaladı.

Katılımcı ve Ziyaretçi Memnun!

Fuar hakkında gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre  hem katılımcılar hem de ziyaretçiler fuardan oldukça memnun. Katılımcıların yüzde 97’si fuarı tatmin edici bulduklarını ve yüzde 89’u önümüzdeki yıl yeniden katılmayı planladıklarını ve 2015 yılında fuarın yine Mayıs ayında gerçekleştirilmesini istediklerini belirtiyor. Ziyaretçilerin ise yüzde 99’u fuar ziyaretlerine ilişkin memnuniyetlerini dile getiriyor.

Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep’te düzenlenen fuar, bir yandan kent ekonomisine canlılık katarken, bir yandan da Türkiye halı sektörü ve ihracatına büyük katkı sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP, “DOMOTEX GAZİANTEP-TURKEY”YE HAZIRLANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin