GAZİANTEP BOSNA ESKİ CUMHURBAŞKANI’NI AĞIRLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP BOSNA ESKİ CUMHURBAŞKANI’NI AĞIRLADIHasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) davetlisi olarak Gaziantep’e gelen eski Bosna–Hersek Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic’in onuruna Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey bir kahvaltı verdi.

Batalhöyük Kafe’de gerçekleşen kahvaltıda Silajdzic’e gelişen ve yenilenen Gaziantep hakkında bir de sunum yapan Güzelbey, kentin, sanayi ve ticaretin yanında, kültür, sanat ve tarih yönü ile de ön plana çıktığını söyledi. Çok büyük oranda göç almasına rağmen birçok projeleri hayata geçiren kentin, aynı zamanda modern bir kent hüviyetine de kavuştuğunu vurgulayan Güzelbey, gelecekte daha önemli bir kent kimliğine kavuşacağını belirtti.

Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini ifade eden Bosna–Hersek eski Cumhurbaşkanı Silajdzic, Türkiye’nin tarihini dışarıdan birisi olarak daha iyi gözlemlediğini söyledi. Kendisini Gaziantep’te yabancı hissetmediğini ve Türkiye’den de Saray Bosna’ya gelmesi durumunda kendilerini yabancı hissetmeyeceklerini aktaran Silajdzic, Türkiye’nin sadece bir talihsiz olayla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Türkiye’nin yanı başında Suriye’de yaşanan olayların çok kötü olduğunu ve buna Türkiye’nin sırt çevirmediğini açıklayan Haris Silajdzic, “Türk halkının misafirperverliği takdire şayandır. Suriye’den gelen insanlar kendilerini sığınmacı ya da mülteci gibi kelimelerle anlatıyorlar. Ancak Türkiye’de hiç kimsenin bu ismi bunlara vermediği dikkatimden kaçmadı. Buraya gelen tüm insanlara misafir diyorsunuz. Bu da sizin onlara bakış açınızı ve zihniyetinizi en iyi şekilde ortaya koyuyor. Türkiye bu anlamda gerek halkıyla gerekse devletiyle insanlık adına olabilecek en iyi imkânları sunuyor. Herkes elinden gelen yardımı yapıyor. Benim gördüğüm şey bu.” değerlendirmesinde bulundu.

GAZİANTEP BOSNA ESKİ CUMHURBAŞKANI’NI AĞIRLADI

Program Bosna–Hersek eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic’in yanı sıra, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir,  HKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen ve basın mensupları katıldı.

Başkan Güzelbey, eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic’e Gaziantep’te bulunmalarından ve programlarına katılımından dolayı Türk kahvesi içebileceği bir fincan hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP BOSNA ESKİ CUMHURBAŞKANI’NI AĞIRLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin