GAZİANTEP BÜYÜYOR, EMNİYET GÜÇLENİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP BÜYÜYOR, EMNİYET GÜÇLENİYOR“Gaziantep Büyüyor, Emniyet Güçleniyor” Projesi kapsamında bağış yapılan araçlardan 60 ekip otosu Demokrasi Meydanında yapılan törenle hizmete alındı.

“Gaziantep Büyüyor, Emniyet Güçleniyor” Projesi kapsamında bağış yapılan araçlardan 60 ekip otosu Gaziantep Valisi Erdal ATA, Gaziantep Milletvekili Nejat KOÇER, İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Sanayici ve işadamları, protokol üyeleri, Emniyet Personeli ve vatandaşların katılımı ile Demokrasi Meydanında yapılan törenle hizmete alındı. İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN törende yapmış olduğu konuşmasında; Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikli hedefimiz halkımıza en iyi hizmeti vererek, gelişen ve yenilenen şehrimizin her noktasına etkili güvenlik hizmeti sunmaktır. Bu kapsamda karşılaşılan olaylara müdahalelerde bulunabilme kapasitesini arttırmaya yönelik 21 Kasım 2012 tarihinde sayın valimizin olurları ile hayata geçirilen “Gaziantep Büyüyor, Emniyet Güçleniyor” projemizin üçayağı bulunmaktadır; Adım adım uygulanacak projemizin; birinci ayağında mevcut olan 6 adet polis merkezi sayısının şehrin büyümesine paralel olarak 10’a yükseltilmesi hedeflenmiştir. Bu dört polis merkezimizden birinin temeli atılmış ve halen inşaatı devam etmektedir. Diğer 3 polis merkezimizin temel atma çalışmaları ise devam etmektedir.
MOBESE KAMERA SAYISI İKİ KATINA ÇIKARILACAK

İkinci ayağında MOBESE sisteminin revize edilmesi, yeni kurulan semtlere ilave edilecek kameralarla sistemin geliştirilerek daha kullanışlı hale getirilmesi ve bu doğrultuda MOBESE kamera sayılarının iki katına çıkartılması hedeflenmiştir. Bu konuda da gerekli adımlar atılarak belirli bir mesafe alınmıştır.
Projenin üçüncü ayağında vatandaşlarımızın karşılaştıkları olaylarda polisimizi yanında hissetmesi ve olaylara en kısa zamanda müdahale etmesi amacıyla oluşturduğumuz asayiş yıldırım ekiplerimizin sayısını arttırmayı hedefledik. Bu güne kadar ekiplerimiz 3 bölgede 68 araç ile olaylara 3 ile 5 dakika gibi bir sürede müdahale ederek, son bir yıl zarfında 9.089 olayda 14.201 şahıs hakkında adli işlem yapmışlar ve bu olaylarda 305 ateşli silah, 309 kesici alet ve 103 Kg narkotik madde yakalayarak şehrin asayişini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen başarılı çalışmalara hissedilir ölçüde katkıda bulunmuşlardır.
İçişleri bakanımız Sayın Muammer Güler ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in öncülüğünde projemize destek vermek için valiliğimiz, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, il genel meclisimiz kamu kurum ve kuruluşlarımız, oda başkanlıklarımız ve hayırsever işadamlarımız emniyet müdürlüğümüzle el ele vererek bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Takviye edeceğimiz 210 aracın hizmete girmesi ile yıldırım ekiplerimizin gücü iki katına çıkmakla kalmayacak, mevcut huzur ve güvenin arttırılmasına yönelik sokak hâkimiyeti daha üst seviyeye çıkartılacak, vatandaşlarımızın ihbar ve yardım isteklerine en kısa sürede cevap verilebilecektir.
Emniyet teşkilatımız, her zaman olduğu gibi 2013 yılında da vatandaşımızın huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için vatandaşımızdan aldığımız takdir ve destekle gece gündüz demeden artan kararlılık ve inançla çalışmalarını sürdürecektir dedi.

İLİMİZİN HER KÖŞESİNDE EMNİYET GÖREV YAPACAK

GAZİANTEP BÜYÜYOR, EMNİYET GÜÇLENİYOR


Gaziantep Valisi Erdal ATA ise konuşmasında; 15 Mart tarihinde başlattığımız kampanyada ilimizde emniyet teşkilatını güçlendirmek amacıyla hayırsever kişi ve kuruluşların bağışları 210 adet araç olarak gerçekleşti. Bugün burada 60 adet aracı emniyet teşkilatımıza teslim edeceğiz. İlimizin her köşesinde en ücra köşesinde dahi emniyetin çeşitli birimleri görev yapacak. İlimizde meydana gelen olaylara mümkün olduğu kadar en kısa süre içerisinde müdahale edecekler.
Hepinizin bildiği gibi Gaziantep sürekli büyüyen gelişen bir kentimiz. Bugün Türkiye’deki 81 il içinde merkez nüfusu bakımından 6. büyük kentimiz. Bugün 1,5 milyona yaklaştı. Tabi nüfusun bu kadar yoğun olduğu yerde emniyet teşkilatımız da araç gereç donanım bakımından ne kadar güçlü olursa o ilde asayişin sağlanması güvenliğin sağlanması da o derece olumlu olacaktır. Bu ilkeden hareket ederek emniyet teşkilatımızı güçlendirmek için bu kampanya başlatıldı.

POLİS MERKEZLERİNİN SAYISI ARTACAK


Sadece araç alımı değil, Polis merkezlerinin sayısının artırılması, MOBESE sisteminin genişletilip tüm ili kapsayacak şekilde oluşturulması ki bu konuda 4 yeni polis merkezi inşaatımız yakında birisi başladı, diğerleri de başlayacak. MOBESE kamera sistemimiz zannediyorum şu an bir kat daha üzerinde yapıya kavuşacak. Bu sayede hem suçların önlenmesinde hem de işlenmiş suçların, suçluların yakalanmasında gerek biraz sonra devreye sokacağımız araçlarımız, gerekse polis merkezleri ve MOBESE sisteminin çok büyük faydası olacağına inanıyoruz. Gaziantep’in daha huzurlu, güvenilir yaşanabilir bir kent olması için emniyet teşkilatımız gecesi gündüzüne katıyor çalışıyor. Var gücüyle mesai mefhumu gözetmeksizin gayret ediyor. Gaziantep halkı da gerekli desteği veriyor. Ben başta belediyelerimiz olmak üzere tüm meslek kuruluşlarına, sanayicilerimize, işadamlarımıza verdikleri katkıdan destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.

2011 yılında zannediyorum ben gelemeden önce başlatılmıştı. 60-65 araç alınmıştı, bu son yaptığımız kampanyada da 210 araç alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1 yıl içinde 400 araç aldığını düşünürsek Gaziantep halkının, belediyelerimizin, meslek kuruluşlarımızın konuya ne kadar duyarlı olduğunu, ne kadar yardım sever olduğunu çok daha iyi değerlendirme şansımız olacaktır. Hizmete girecek olan araçların Gaziantep halkına, emniyet teşkilatına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Kampanyaya destek veren başta İçişleri Bakanımız Muammer Güler’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’e, tüm milletvekillerimize, belediyelerimize, meslek kuruluşlarına ve sanayicilerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hizmet verecek olan ekip otolarında görevli personele anahtarları teslim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP BÜYÜYOR, EMNİYET GÜÇLENİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin