Gaziantep Eğitim-Bir Sen’den iş yeri temsilcileri toplantısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirehan Otel’de, Eğitim-Bir-Sen üyesi okul müdürleri ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı toplantı yapıldı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ahmet Kölemen’in de konuk olarak yer aldığı toplantı, başta şehitlerimiz olmak üzere, ahirete irtihal etmiş tüm dava erleri için okunan Fatihaile başladı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Gök yaptığı konuşmada,  uzun süredir kamuoyunu meşgul eden eğitimle ilgili önemli hususlara açıklık getirdi:

“ Yüksek öğretime geçiş sınavının birinci basamağında fen ve sosyal konulara ilişkin soruların yer alması gerektiğiyle ilgili beklentilerinin karşılık bulduğunu dile getiren Gök, TEOG sınavıyla ilgili değerlendirmelerinin de Bakanlık tarafından dikkate alındığını, önemli kararların arifesinde konuyla ilgili tüm paydaşların görüşlerinin alınması durumunda bütün kesimlerin beklentilerine cevap verilebileceğini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen’in devletin ve milletin bekasını ilgilendiren her konuda milli bir duruş sergilemeye devam edeceğini, ‘var oluş’ sebeplerinin bu duruş olduğunu dile getirdi.

Gaziantep Eğitim-Bir Sen'den iş yeri temsilcileri toplantısı

Rehber öğretmenleri okul memuru mertebesine dönüştürecek tasarıya, bakanlığın en üst düzeyinde en üst perdeden yaptıkları itirazın büyük oranda karşılık bulduğunu, ancak yine de uygun görmediğimiz içerikleri idari yargıya taşıyacaklarını belirtti.

MTSK sınavlarıyla ilgili haksız ücretdüzenlemesini de mahkemeye taşıdıklarını ifade eden GÖK;

– Mülakatla öğretmen almak kul hakkına girmektir, toplumun vicdanını yaralayan bir uygulamadır karşıyız,

-Sözleşmeli öğretmenlik, hukuki tanımı belirsiz, idari kadro açısından bir ara geçiş uygulaması olup, eksik ve yersiz bir uygulamalıdır. Ücretli, sözleşmeli ya da başka bir adla anılan, öğretmenlik mesleğinin kazanımlarını çalan tüm idari tasarruflara karşıyız, teşvik sistemi ve özel hizmet tazminatlarıyla kadro güçlüğü çekilen yerlerin problemleri giderilebilir.

– Aritmetik alfabe icat eden bakanlık bürokratlarının 4 B, 4 C gibi iş güvenliği ve gelecek güvencesi açısından tuzaklarla dolu tüm uygulamalarına karşıyız,

– Yıllardır öğretmenler için adil bir kariyer sistemi beklentimiz görmezden gelinirken, okul yöneticilerini sınırlandırılmış bir süre için görevlendirme ile çalıştıran, bin bir sorumluluk yükleyip hiçbir hukuki hak tanımayan nöbetçi idareciliğe karşıyız, Görevinden endişe eden insanlardan, işine sahiplenme, motivasyon, geleceği planlama beklemek beyhudedir. Bu sorunun diğer bir ayağı da etkili okul yönetimleri için adil bir yönetici atama uygulamasıdır. Gençliğinden endişe etmeyen bir toplumu, yarınından endişe etmeyen eğitimciler yetiştirecektir.

– Öğretmen ihtiyacının karşılanması gerektiği gibi, öğretmenlerin ihtiyaçları da karşılanmalıdır.

-Ders kitapları hazırlanırken özen gösterilmeli, kitap içeriklerindeki vahim hataların sorumluları hesap vermelidir. Ders kitabı hazırlayıcıları, yardımcı kaynak kitabı gibi ticari işlerle uğraşanlar arasından seçilmemelidir.

– Motivasyonun yanındayız, rotasyona karşıyız

-Milyonlarca memuru ilgilendiren 657 sayılı kanunun değiştirilmesi hususunda, iş güvencesini zora sokacak değişiklileri asla kabul etmeyiz. Bu hususu siyasi iktidarın içini oymak, halk desteğini kaybettirmek için tasarlanan sinsi bir girişim addediyoruz. Siyaseten intihar anlamına gelecek bu planlamayı dile getirenlere hükümetin mercekle bakmasını tavsiye ediyoruz, katiyetle karşıyız,

-Vergi dilimi gibi memurun ve emekçinin cebine el uzatan uygulamalara karşıyız,

– Öğretmenlere, öğrencinin not vermesi gibi tarihte eşi görülmemiş akıl ve mantık dışı performans ölçüm önerileri getiren bürokratlara karşıyız, bu durumu doğuran akıl nerden sadır oluyorsa siyasi sorumlular bu aklı evvellerin elinden eğitim sistemini kurtarmalıdır. Öğretmeni itibarsızlaştıran her türlü yaklaşıma karşıyız,

Yanlış kararlar, isabetsiz uygulamalar canımızı yaksa da uyanık, diri ve kararlı bir şekilde, “ Vatan, Bayrak, Devlet ve Millet” imizin yanındayız. Etrafımız ateş çemberi ve Batı denilen sömürü canavarı dolu dizgin Türkiye’yi kuşatmaya çalışırken hata payımız yoktur. Cemil Meriç Coğrafya Kaderdir der. İslam coğrafyasının kaderi Türkiye’nin elindedir. Milyonluk vatanperver bir aile olarak bizler bunun farkındayız. Dağlardan üstümüze yuvarladıkları FETÖ, PKK, PYD, İŞİD gibi bela kayaları imanlı Türk Milletinin sinesinde parçalanmıştır. Bu saldırılar sadece hükümetimize değil  İlay-ı Kelimatullah olan davamızadır, farkındayız. Batı Medeniyeti sömürdüğü coğrafyalardan ilelebet sürülecek, “Yeryüzü Allah’ın Mülküdür”  ayeti mucibince Hak batıla galip gelecektir.

Eğitim alanında son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşmiştir. Akıllı tahtalar ve laboratuarlarla donattığımız dersliklerimizi iyi bir sisteme kavuşturmak, çalışanlarımızı huzurlu ve mutlu kılmak zorundayız. İtirazlarımızın hakiki sebebi budur. İşte bu yüzden birbirimizi sevmeye, birlik ve beraberlik içinde mukaddes davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz İnşallah. Rabbim ayaklarımızı Sırati’l- Mustakim üzere sabit kılsın.”

Eğitim Bir- Sen İl Başkanı Ahmet Gök’ün katılımcılara teşekkürle biten konuşmasının akabinde toplantı sonlandırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Eğitim-Bir Sen’den iş yeri temsilcileri toplantısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin